Späť

Mac OS X Lion už dostupný z predajne Mac App Store

Courtesy of Apple

CUPERTINO, California—20. júla 2011—Apple® dnes oznámil, že Mac OS® X Lion, že ôsme vydanie najvyspelejšieho operačného systému s 250 novými vlasntnosťami je od dnes dostupný ako download z predajne Mac® App Store™ za 23,99 €. Niektoré zo skvelých vlastností v operačnom systéme Lion sú: nové gestá Multi-Touch®; systémová podpora pre aplikácie s rozlíšením po celej obrazovke; inovatívny spôsob zobrazenia všetkých bežiacich úloh na Macu - Mission Control; Mac App Store - najlepšie miesto na hľadanie a skúmanie skvelého softvéru, zabudovaný priamo do OS; nový domov pre všetky vaše aplikácie - Launchpad a kompletne redizajnovaná aplikácia Mail.

“Lion je doposiaľ najlepšia verzia OS X a sme potešení, že užívatelia na celom svete si ju môžu už od dnes prevziať," povedal Philip Schiller, senior viceprezident firmy Apple pre Worldwide Product Marketing. “Lion umožňuje aktualizovanie počítača Mac jednoduchším spôsobom ako kedykoľvek predtým; spustite Mac App Store, zakúpte si Lion pomocou vášho účtu na iTunes a proces prevzatia a inštalácie začne automaticky."

Ďalšie nové vlastnosti operačného systému Lion obsahujú:

  • Resume, ktorý pohodlne vráti späť vaše aplikácie v stave, v akom ste ich zanechali keď reštartujete Mac alebo ukončíte a znovu spustíte aplikáciu;
  • Auto Save, ktorý automaticky a trvale ukladá dokumenty počas práce;
  • Versions, ktorý automaticky zaznamenáva históriu vášho dokumentu odkedy ste ho vytvorili a dáva vám jednoduchú možnosť prehľadávať, vrátiť sa späť a dokonca kopírovať a vkladať z predchádzajúcich verzií a
  • AirDrop, ktorý nájde okolité počítače Mac a automaticky nastaví bezdrôtové spojenie peer-to-peer a umožňuje tak jednoduché prenášanie súborov.

Cena a dostupnosť

Mac OS X Lion je dostupný ako upgrade verzie Mac OS X version 10.6.6 Snow Leopard® z predajne Mac App Store za 23.99 €. Lion je najjednoduchší upgrade OS X a má veľkosť zhruba 4 GB. Užívatelia, ktorí nemajú vysoko rýchlostný internet doma, v škole alebo v práci môžu stiahnuť Lion v predajniach Apple a neskôr v auguste bude Lion dostupný aj na USB médiách za 59 €. Mac OS X Lion Server vyžaduje Lion a je dostupný z predajne Mac App Store za 39,99 €.

Lion vyžaduje Mac s procesorom Intel Core 2 Duo, i3, i5, i7 alebo Xeon a 2 GB operačnej pamäte. Lion je upgrade a môže byť inštalovaný na všetkých vašich autorizovaných súkromných počítačoch Mac. Detaily ohľadom licensovania pre oblasť podnikania a vzdelávania nájdete na apple.com/sk/macosx.

Aktualizácia OS X Lion v rámci programu Up-to-Date bude dostupná pre všetkých zákazníkov, ktorí si zakúpili kvalifikovaný Mac od autorizovaného predajcu od 6. júna 2011 (vrátane) bez ďalšieho spoplatnenia prostredníctvom predajne Mac App Store. Užívatelia musia požiadať o Up-to_Date upgrade do 30 dní od zakúpenia počítača Mac. Zákazníci, ktorí si Mac kúpili od 6. júna do 20. júla 2011 musia požiadať o upgrade do 19. augusta. Ďalšie informácie nájdete na apple.com/macosx/uptodate, v slovenčine na https://uptodate.apple.com/sk/uptodate/macosx/.

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!