Späť

Nová rodina počítačov MacBook definuje nanovo dizajn notebookov

CUPERTINO, California—14. októbra 2008 —Apple® dnes predstavil celkom novú rodinu počítačov MacBook®, ktorá nanovo definuje dizajn notebookov a taktiež dramaticky znižuje základnú cenu pokrokového notebooku s vlastnosťami akými sú celokovový povrch a grafika s profesionálnym výkonom a robia ho tak oveľa viac dostupným. Nový MacBook a MacBook Pro 15" majú presné telo vyrobené z jedného kusa hliníka, výsledkom čoho je tenší, odolnejší a nádherný dizajn. Navyše má každý člen rodiny MacBook pokrokovú grafiku NVIDIA, brilantný displej s LED podsvietením a nový široký sklený Multi-Touch™ trackpad, ktorý poskytuje o 40% váčšiu plochu a podporuje viac multidotykových techník. Celá rodina MacBookov spĺňa prísne požiadavky environmentálnych noriem Energy Star 4.0, EPEAT Gold a RoHS a vedie tak poradiu výrobcov v eliminácii toxických chemikálii tým, že neobsahuje bróm, využíva len interné káble a komponenty bez PVC a využíva energeticky efektívne podsvitenie pomocou LED, ktoré je vyrobené bez obsahu ortute a a arzénu.

Nová línia MacBookov má výkonný nový grafický procesor NVIDIA GeForce 9400M, ktorý obsahuje 16 paralelných procesorových jadier a poskytuje MacBookom grafický výkon, ktorý môže byť u 3D grafiky až päťkrát vyšší ako u predchádzajúceho modelu. Firma Apple spoluprala s firmou NVIDIA na tomto grafickom procesore a MacBook je vôbec prvý notebook, ktorý tento procesor prináša na trh.

Nový multidotykový trackpad na MacBooku a MacBook Pro 15" poskytuje užívateľovi takmer o 40% väčšiu plochu ako predtým, čo umožňuje ešte jednoduchšie využívanie multidotykových techník akými sú pinch, rotate a swipe (štípnutie, otáčanie a šmarenie). Nové techniky umožňujú aktiváciu Exposé® alebo prepnutie medzi aplikáciami. Celý povrch trackpadu je tlačidlo, ktoré umožňuje klikanie a trackovanie kdekoľvek na trackpade. Užívatelia môžu jednoducho aktivovať tieto funkcie v softvéri.

Každý člen rodiny MacBookov má displej s LED podsvietením s brilantným výkonom a okamžitým spustením, ktorý používa o 30% menej energie ako jeho predchodca a eliminuje ortuť, ktorá sa používa v štandardných displejoch s podsvietením pomocou fluerescentnej trubice. Ultra tenké displeje poskytujú atraktívne zobrazenie v živých farbách, ktoré je ideálne pre pozeranie fotografií a filmov. Celá plocha displeja je prekrytá sklom od hrany k hrane, čo vytvára ucelenú elegantnú plochu. Každý displej v MacBook línii produktov je vyrobený zo skla bez obsahu arzénu.

Nové počítače MacBook obsahujú 3 vlastnosti, ktoré chceli užívatelia mať v novom MacBooku - celokovové telo, vysoko výkonnú 3D grafiku a displej s LED podsvietením. Nový MacBook sa bude dodávať v dvoch modeloch: 2.0 GHz MacBook so 160 GB pevným diskom (5 400 ot/min) a 2.4 GHz MacBook s 250 GB pevným diskom a podsvietenou klávesnicou.

Nový MacBook Pro 15 poskytuje dokonalý výkon a portabilný dizajn. Používa procesor Core 2 Duo do frekvencie 2.8 GHz a novú grafickú architektúru, ktorá umožňuje prepnúť medzi integrovaným grafickým procesorom NVIDIA GeForce 9400M a vysoko výkonným NVIDIA GeForce 9600M GT. Nový MacBook Pro je tiež dostupný v 2 modeloch: 2.4 GHz MacBook Pro 15 s 250 GB pevným diskom (5400 ot/min) a 2.53 GHz MacBook Pro s 320 GB pevným diskom (5 400 ot/min).

Apple tiež aktualizoval MacBook Air a MacBook Pro 17". MacBook Air teraz obsahuje novú grafiku NVIDIA GeForce 9400M a bude sa dodávať s pevným diskom 120 GB (4 200 ot/min) alebo 128 GB SSD diskom. Aktualizovaný MacBook Pro 17" sa bude dodávať štandardne s displejom s LED podsvietením a rozlíšením 1920 x 1200 a s pevným diskom s kapacitou 320 GB.

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!