Späť

Nový MacBook Air

Apple uvádza MacBook Air—najtenší notebook na svete

MACWORLD SAN FRANCISCO—15. januára 2008—spoločnosť Apple® predstavila MacBook® Air, najtenší notebook na svete. MacBook Air meria na svojom najtenšom mieste bezprecendentných 0,4 cm pričom jeho najväčšía hrúbka 1,9 cm je menšia ako najtenšie miesto konkurenčných notebookov. MacBook Air má displej s uhlopriečkou 13.3 palca a LED podsvietením, podsvietenú klávesnicu s plnou veľkosťou, zabudovanú kameru iSight a priestranný trackpad s multidotykovou podporou vďaka ktorej može užívateľ používať techniky pinch, rotate a swipe (štípnutie, otáčanie a šmarenie). MacBook Air je poháňaný procesorom Intel Core 2 Duo s kmitočtom 1,6 alebo 1,8 GHz so 4 MB L2 cache a má štandardne 2 GB operačnej pamäte, 80 GB 1,8-palcový pevný disk a najnovšiu technológiu Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 2.1.

Nový MacBook Air vydrží až 5 hodín práce bez napájania. Sotvér Migration Assistant umožňuje teraz migráciu dát so starého Maca aj prostredníctvom bezdrôtovej siete.

Užívatelia MacBook Air si môžu zakúpiť tiež aj externú mechaniku MacBook Air SuperDrive, ktorá je napájaná USB portom počítača MacBook Air. Vďaka novým technológiám však nebude optickú mechaniku potrebovať každý užívateľ. Zálohovanie je možné bezdrôtovo pomocou Time Capsule, bezdrôtovo je možné pripojiť sa k optickým mechanikám na vzdialených PC alebo Macoch a odtiaľ inštalovať aplikácie na MacBook Air a bezdrôtovo je možné pripojiť sa na iTunes Store a požičiavať si filmy.

MacBook Air je možné dovybaviť za príplatok pevnou nediskovou pamäťou o kapacite 64 GB, ktorá zvyšuje odolnosť. Každý MacBook Air obsahuje micro-DVI port, ktorý umožňuje pripojenie monitora Apple Cinema Display 20 a 23 alebo iných displejov pomocou DVI, VGA a kompozitného a S-video adaptéra. MacBook Air obsahuje zásuvku USB 2.0 na pripojenie periférií alebo nabíjanie iPod-u iPhon-u, zásuvku na slúchadlá a zásuvku MagSafe na napájanie.

MacBook Air sa bude dodávať s iLife® ‘08 a Mac OS X Leopard a s jeho predajom sa začne o 2 týždne cez Apple Store, predajne Apple a sieť autorizovaných predajcov Apple za cenu 1 699 Euro s DPH (štandardná konfigurácia pri štandardnej záruke 12 mesiacov).

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.