Späť

YouTube prichádza na Apple TV

CUPERTINO, California–30. mája 2007–Apple® ohlásil, že prinesie najpopulárnejší pôvodný internetový obsah z YouTube do obývačiek pomocou Apple TV™. Od polovice júna bude Apple TV bezdrôtovo streamovať videá z YouTube a prehrávať ich na širokouhlých TV. S použitím elegantného rozhrania Apple TV a jednoduchého diaľkového ovládania Apple Remote budú môcť užívatelia hravo prehliadať, vyhľadávať a sledovať neplatené videá z YouTube v pohodlí svojich obývačiek.

Tisíce najaktuálnejších a populárnych videí YouTube budú dostupné na Apple TV hneď po uvedení v polovici júna. YouTube bude postupne pridávať tisíce ďalších videí každý týždeň až kým na jeseň nebude k dispozícii celý kompletný katalóg YouTube.

Apple TV sa bezproblémovo prepája s iTunes a bezdrôtovo prenáša obľubený obsah užívateľovho PC alebo Maca a prehráva ho na širokouhlom TV. Obsahom môžu byť filmy, televízne show, hudba, fotografie, podcasty. Užívatelia Apple TV v krajinách, kde je k dispozícii iTunes Store, si dnes môžu vybrať spomedzi 500 filmov a 350 show v takmer kvalite DVD, z viac ako 5 miliónov pesničiek, 5 000 hudobných videí, 100 000 podcastov (tie sú bezplatne k dipozícii všade) a 20 000 audio kníh. Užívatelia si môžu vychutnať svoju obľúbenú hudbu na domácom zábavnom systéme a pozerať prezentácie svojich fotografií na širokouhlom televízore.

Apple ohlásil tiež, že začína ponúkať aj Apple TV so 160 GB pevným diskom, ktorý poskytuje štvornásobnú kapacitu oproti štandardnému Apple TV, čo dáva priestor pre 200 hodín videa, 36 000 pesničiek, 25 000 fotografií alebo kombináciu z každého. Apple TV sa ľahko pripojí k širokému rozsahu širokouhlých televízorov a systémov domáceho kina a je štandardne vybavený rozhraním HDMI, component video, analógovým a optickým audio výstupom. Apple TV využíva vysokorýchlostný AirPort 802.11n Wi-Fi vezdrôtovú sieť, ktorá umožňuje automatickú synchronizáciu obsahu z jedného počítača alebo streamovať obsah až z piatich ďalších počítačov priamo do TV bez akýchkoľvek drôtov.

Cena a dostupnosť
Apple TV, ktorý obsahuje Apple Remote sa u nás predáva prostredníctvom siete autorizovaných predajcov za cenu 10 770 Sk s DPH. Dostupnosť na Slovensku ale i v iných krajinách EU je zatiaľ čiastočne obmedzená. Cena Apple TV so 160 GB diskom bude upresnená v najbližších dňoch. Možnosť sledovať YouTube na Apple TV bude dostupná ako bezplatný sotvérový update v polovici júna.

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.