Späť

Apple aktualizoval MacBook Air a MacBook Pro

Courtesy of Apple

SAN FRANCISCO—11. júna 2012—Apple® dnes aktualizoval MacBook Air® najnošími procesormi Intel Core, rýchlejšou grafikou a úložiskom typu flash, ktoré je až dvakrát rýchlejšie, ako u predchádzajúcej generácie.* MacBook Air je ultimatívny notebook na každodenné používanie. Súčasná generácia 13-palcových a 15-palcových MacBook® Pro bola tiež aktualizovaná najnovšími procesormi Intel Core a výkonnou diskrétnou grafikou NVIDIA. Populárny AirPort Express® bol redizajnovaný tak, aby obsahoval vlastnosti, ktoré boli doposiaľ len v AirPort Extreme®.

“Dnes sme aktualizovali celý rad produktov MacBook rýchlejšími procesormi, grafikami, pamäťou, úložiskom flash a konektivitou USB 3,” povedal Philip Schiller, vice prezident Apple pre Worldwide Marketing. “Urobili sme najlepšiu prenosnú rodinu na svete ešte lepšou a mylíme si, že užívatelia budú milovať nárast výkonu u produktov MacBook Air a MacBook Pro.”

Nový MacBook Air, ktorý je dostupný v 11-palcovom a 13-palcovom dizajne, obsahuje najnovšie dvojjadrové procesory Core i5 a Core i7 a je perfektný na prezeranie webu, tvorbu filmov a správu fotografií. Nová integrovaná grafika Intel HD Graphics 4000 je až do 60 percent rýchlejšia a poskytuje počítaču MacBook Air dostatok sily na hry a videá.** MacBook Air má úložisko typu flash, ktoré je až štyriktát rýchlejšie ako tradičné hard disky, čo zrýchluje prístup k dátami a aplikáciám, ako aj výkon okamžitého nábehu. Teraz má MacBook Air 4 GB rýchlejšej RAM konfigurovateľnej do 8 GB, čo umožňuje s jednoduchosťou spúšťanie pamäťovo intenzívnejších aplikácii. Nový MacBook Air má tiež npvú kameru FaceTime® HD, ktorá poskytuje vysoké rozlíšenie 720p.

Nový 13-palcový MacBook Pro obashuje najnovšie dvojjadrove procesory Intel Core i5 a Core i7 až do 2,9 GHz s rýchloťami Turbo Boost až do 3,6 GHz. 15-palcový MacBook Pro obsahuje najnovšie štvorjadrové procesory Intel Core i7 až do 2,7 GHz s rýchloťami Turbo Boost až do 3,7 GHz a diskrétnu grafiku NVIDIA GeForce GT 650M. 13-palcový a 15-palcový MacBook Pro môže byť konfigurovaný hard diskom 1 TB alebo SSD s kapacitami až do 513 GB, ktoré sú dvakrát rýchlejšie, ako u predchádzajúcej generácie.

MacBook Air a MacBook Pro majú vysoko rýchlostný port Thunderbolt a dva porty USB 3.0 na pripojenie externých displejov a širokou škálou vysoko výkonných periférií. 13-palcový MacBook Air, ako aj 13 a 15-palcový MacBook Pro poskytujú až do 7 hodín bezdrôtovej výdrže batérie. 11-palcový MacBook Air ponúka 5 hodín. Batekry notebookov Mac® využívajú vyspelú chémiu a technológiou Adaptive Charging, ktorá poskytuje až do 1000 dobití.***

MacBook Air a MacBook Pro sa dodáva s OS X® Lion. Od dnešného dňa má zákazník, ktorý si zakúpi Mac, možnosť uplatniť si nárok na bezplatnú kópiu OS X Mountain Lion po jeho uvedení. Mountain Lion prináša inovatívne vlastnosti vrátane celkom novej aplikácie Messages, Notification Center, system-wide Sharing, AirPlay® Mirroring, Game Center a vylepšenej bezpečnosti pomocou Gatekeeper. Vďaka technológii iCloud®, ktorá je do OS X priamo zabudovaná, dokáže Mountain Lion oveľa ľahšie ako doposiaľ udržiavať obsah vašich zariadení medzi všetkými vašimi zariadeniami aktuálnym.

Nový AirPort Express stojí 99 € a má celkom zmenený dizajn a aj nové vlastnosti. Simultánne dvojpásmové Wi-Fi 802.11n umožňuje užívateľom jednoducho vytvoriť sieť, ktorá poskytuje optimálny výkon a rozsah. AirPort Express tiež obsahuje port audio-out na pripojenie externých reproduktorov alebo A/V receiver a využiť AirPlay na bezdrôtové streamovanie z iTunes® na Macu alebo zariadení s iOS. Rozhranie USB 2.0 umožňuje bezdrôtovo zdieľať tlačiareň a ďalší port Ethernet umožňuje pripojenie k iným počítačom a sieťovým zariadeniam. Nastavenie je zabudované priamo do OS X a iOS a dá sa vykonať v niekoľkých ľahkých krokoch. Pomocou AirPort Utlilty 6.0 pre OS X Lion a iOS môžete pozorovať vizuálnu mapu vašej siete a konfigurovať zariadenia.

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!