Späť

Apple uvádza celkom nový MacBook Pro s displejom Retina

Courtesy of Apple

SAN FRANCISCO—11. júna 2012—Apple® dnes predstavil celkom nový 15-palcový MacBook® Pro s ohromujúcim displejom Retina™, úložným priestorom so statickými flash pamäťami a štvorjadrovými procesormi v novom výrazne tenkom a ľahkom dizajne. Vďaka svojej hrúbke 1,8 cm a hmotnosti 2 kg definuje MacBook Pro nový štandard pre výkon a portabilitu pre profesionálnych užívateľov.

“MacBook Pro s displejom Retina posúva hranice výkonu a prenosnosti ako žiadny iný notebook,” povedal Tim Cook, CEO firmy Apple. “S ohromujúcim displejom Retina, architektúrou flash a výrazne tenkým a ľahkým dizajnom je nový MacBook Pro najvyspelejším počítačom Mac, aký sme kedy postavili.”

Nový MacBook Pro s displejom Retina je notebookom s najväčším rozlíšením displeja na svete. Jeho viac ako 5 miliónov pixelov je o 3 milióny viac, ako má HD televízor. Rozlíšenie Retina displeja je 220 pixelov na palec, čo je tak veľká hustota, že ľudské oko nie je schopné z normálnej pozorovacej vzdialenosti rozoznať jednotlivé body a text a grafika vyzerajú neskutočne ostré. Displej Retina využíva technológiu IPS, ktorá mu prepožičiava 178 stupňový pozorovací uhol, o 75 % menšie odrazy a o 29 % väčší kontrast, ako predchádzajúca generácia.

Nový MacBook Pro s presne skonštruovaným šasi z jedného kusa hliníka a úložiskom s architektúrou flash je najľahším MacBook Pro, aký bol kedy vyrobený a je takmer tak tenký, ako MacBook Air®. Pamäť typu flash, ktorá je až štyrikrát rýchlejšia, ako bežne pevné disky v notebookoch, umožňuje novému MacBook Pro hrať súčasne až štyri streamy nekompresovaného HD videa 1080p z interného úložiska.* Architektúra s úložiskom typu flash poskytuje tiež zvýšenú spoľahlivosť, okamžitú odozvu pri zapnutí a 30-dňový čas pohotovosti.

Nový MacBook Pro s displejom Retina obsahuje najnovšie štvorjadrové procesory Intel Core i7 s frekvenciou až do 2,7 GHz s rýchlosťami Turbo Boost až do 3,7 GHz, diskrétnu grafiku NVIDIA GeForce GT 650M, rýchlu operačnú pamäť až do 16 GB s frekvenciou 1600 MHz a úložisko typu flash až do 768 GB. Dva porty Thunderbolt a dva porty USB 3.0 umožňujú profesionálnym užívateľom pripojiť viac displejov a vysoko výkonných zariadení a nový port HDMI poskytuje rýchle pripojenie HDTV.

Batéria MacBook Pro ponúka až 7 hodín bezdrôtovej produktivity a využíva vyspelú technológiu adaptívneho dobíjania, ktorá poskytuje až do 1000 nabití.** Nový MacBook Pro má tiež kameru FaceTime® HD, sklený trackpad Multi-Touch™, podsvietenú klávesnicu s plnou veľkosťou, dvojicu mikrofónov, vylepšené reproduktory, 3-pásmové Wi-Fi 802.11n a tenší port MagSafe® 2 na napájanie.

OS X® Lion, iPhoto®, iMovie®, iTunes® a ďalšie aplikácie od Apple vrátane Aperture® a Final Cut Pro® X boli aktualizované tak, aby naplno využili nový displej Retina MacBooka Pro. Aktualizovaná verzia Aperture 3.3 obsahuje tiež nové revolučné vlastnosti na prispôsobenie obrazu a teraz podporuje unifikovanú foto knižnicu tak, že fotografi môžu hladko prechádzať medzi programami iPhoto a Aperture.

Nový MacBook Pro sa dodáva s OS X Lion. Od dnešného dňa má zákazník, ktorý si zakúpi Mac, možnosť uplatniť si nárok na bezplatnú kópiu OS X Mountain Lion po jeho uvedení. Mountain Lion prináša inovatívne vlastnosti vrátane celkom novej aplikácie Messages, Notification Center, system-wide Sharing, AirPlay® Mirroring, Game Center a vylepšenej bezpečnosti pomocou Gatekeeper. Vďaka technológii iCloud®, ktorá je do OS X priamo zabudovaná, dokáže Mountain Lion oveľa ľahšie ako doposiaľ udržiavať obsah vašich zariadení medzi všetkými vašimi zariadeniami aktuálnym.

Cena a dostupnosť

Nový 15-palcový MacBook Pro s displejom Retina je dostupný prostredníctvom Apple online obchodu, Apple predajní a autorizovaných predajcov Apple. 15-palcový MacBook Pro je dostupný so štvorjadrovým procesorom Intel Core i7 s frekvenciou 2,3 GHz s rýchlosťou Turbo Boost do 3,3 GHz, 8 GB RAM a 256 GB úložiskom typu flash od 2 279 € a so štvorjadrovým procesorom Intel Core i7 s frekvenciou 2,6 GHz s rýchlosťou Turbo Boost do 3,6 GHz, 8 GB RAM a 512 GB úložiskom typu flash od 2 899 €. Zvláštne konfigurácie na objednávku obsahujú rýchlejší štvorjadrový procesor 2,7 GHz, 16 GB RAM a úložisko typu flash do 768 GB.

*Testované v júni 2012 na predprodukčnej konfigurácii MacBook Pro. Viac informácií nájdete na apple.com/macbook-pro/features/.

**Testovanie protokolu Wireless Web bolo uskutočnené Apple v júni 2012 na predprodukčnej konfigurácii MacBook Pro. Životnosť batérií a nabíjacie cykly sa menia podľa používania a nastavenia. Viac informácií nájdete na apple.com/macbook-pro/features/.

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.