Späť

Apple uvádza nový iPad

SAN FRANCISCO – 7. marca 2012 – Spoločnosť Apple dnes uviedla nový iPad, tretiu generáciu tohto mobilného zariadenia, ktoré definuje vlastnú kategóriu. Ponúka ohromujúci nový displej Retina, nový čip A5X od spoločnosti Apple so štvorjadrovou grafikou a s 5-megapixelovým fotoaparátom iSight s vylepšenou optikou na snímanie skvelých fotografií a videa vo formáte HD s rozlíšením 1080p. iPad s Wi-Fi + 4G sa pripája k vysokorýchlostným sieťam na celom svete vrátane sietí 4G LTE operátorov AT&T a Verizon, pričom stále ponúka batériu s výdržou 10 hodín* a zároveň je úžasne tenký a ľahký. Oddnes sa iPad 2 bude predávať za ešte dostupnejšiu cenu od iba 399 USD (v USA).

„Nový iPad znovu definuje kategóriu, ktorú spoločnosť Apple vytvorila pred necelými dvoma rokmi, a prináša ľuďom jednoznačne najúžasnejšiu skúsenosť s technológiou,“ povedal Philip Schiller, senior viceprezident spoločnosti Apple pre celosvetový marketing. „Nový iPad má teraz displej s najvyšším rozlíšením, aké sa doteraz použilo na mobilnom zariadení. Jeho 3,1 milióna pixelov prináša mimoriadne ostro vykreslený text a neuveriteľné detaily na fotografiách a vo videách.“

Displej Retina nového iPadu má štyrikrát viac pixelov než iPad 2. Pri takejto hustote už ľudské oko pri držaní v normálnej vzdialenosti nedokáže rozlíšiť jednotlivé pixely, takže webové stránky, text, obrázky a video vyzerajú neuveriteľne ostro a realisticky. 3,1 milióna pixelov na displeji Retina je o viac ako milión pixelov viac než je počet pixelov na obrazovke televízora HD TV a vďaka nárastu sýtosti farieb o 44 % zobrazuje nový iPad farby, ktoré sú neskutočne bohaté, sýte a živé. Filmy je teraz možné prehrávať vo formáte HD s rozlíšením 1080p, čo prináša divákovi zážitok, ktorý sa nedá porovnať s prehrávaním v žiadnom inom mobilnom zariadení.

Výkonný nový čip A5X so štvorjadrovou grafikou bol v spoločnosti Apple špeciálne navrhnutý tak, aby poskytoval používateľom rýchlu odozvu a podporoval úžasný displej Retina. S dvojnásobným grafickým výkonom v porovnaní s čipom A5 dosahuje nový čip A5X skvelú rovnováhu medzi výkonom a energetickou efektivitou a používatelia si tak môžu užiť všetky výhody fantastického nového displeja s plynulým rozhraním Multi-Touch, pôsobivými zážitkami z hrania hier, neuveriteľnou vizuálnou hĺbkou a celodennou výdržou batérie, ktorou sa iPad tak preslávil.

5-megapixelový fotoaparát iSight má vyspelú optiku na snímanie ohromujúcich záberov a nahrávanie videa v rozlíšení Full-HD. Zadné podsvietenie vám umožňuje snímať skvelé fotografie aj pri slabšom osvetlení a nová funkcia stabilizácie videa tlmí nárazy a otrasy, ktoré sa zvyknú zaznamenať pri filmovaní z ruky. Zábery si môžete prezerať na veľkom displeji Retina, kde ich môžete ihneď upraviť, vylepšiť a jednoducho zdieľať s priateľmi a rodinou pomocou vstavanej aplikácie Photos v zariadení iPad.

iPad Wi-Fi + 4G so vstavanými adaptérom pre siete 4G LTE ďalšej generácie poskytujú najkomplexnejšiu podporu pre vysokorýchlostné siete na celom svete vrátane sietí HSPA+ a DC-HSDPA a používatelia zariadenia iPad v sieťach CDMA a GSM môžu jednoducho využívať celosvetový roaming. Skutočne globálne využiteľný iPad ponúka neuveriteľné rýchlosti preberania a odosielania dát, takže webové stránky sa načítavajú neskutočne rýchlo a e-maily s veľkými prílohami sa dajú rýchlo odosielať alebo prijímať. Pomocou funkcie Personal Hotspot možno rýchle pripojenie na sieť v zariadení iPad zdieľať až s piatimi ďalšími zariadeniami pomocou pripojenia Wi-Fi, Bluetooth alebo USB**.

So systémom iOS 5.1, najnovšou aktualizáciou najvyspelejšieho operačného systému pre mobilné zariadenia na svete, získava nový iPad množstvo nových funkcií a vylepšení: prepracovanú aplikáciu Camera s technológiou stabilizácie videa, možnosť vymazávať fotografie z aplikácie PhotoStream, podporu pre diktovanie textu v angličtine, francúzštine, nemčine a japončine a funkciu Personal Hotspot. iOS 5.1 tiež plynulo spolupracuje so službami iCloud, prevratnou súpravou bezplatných služieb typu cloud vrátane služby iTunes in the Cloud, PhotoStream a Documents in the Cloud, ktoré plynulo spolupracujú so zariadeniami iPhone, iPad, iPod touch, Mac alebo PC pri automatickom a bezdrôtovom uchovávaní vášho obsahu a vysielaní tohto obsahu do vašich zariadení. Keď sa obsah zmení v niektorom zo zariadení, ostatné zariadenia sa automaticky aktualizujú.

Nový iPad podporuje aj diktovanie textu, ďalší úžasný spôsob, ako pri práci používať vlastný hlas. Namiesto písania ťuknite na ikonu mikrofónu na klávesnici a iPad začne počúvať, čo hovoríte. Ťuknite na tlačidlo Hotovo a iPad prevedie vaše slová na text. Pomocou diktovania môžete písať správy, zapisovať si poznámky, prehľadávať web a podobne. Diktovanie funguje aj s aplikáciami iných vývojárov, takže môžete aktualizovať svoj stav v službe Facebook, tweetovať alebo diktovať titulky k fotografiám v službe Instagram.

Spoločnosť Apple tiež predstavila aplikáciu iPhoto spolu so zásadnými aktualizáciami aplikácií iMovie a GarageBand a rozšírila tak možnosti svojho balíka aplikácií iLife pre iOS. iLife a aplikácie Pages, Keynote a Numbers balíka iWork sa aktualizovali o podporu pre nový displej Retina. iPhoto zahŕňa prevratné rozhranie Multi-Touch, takže môžete jednoduchými gestami zoraďovať stovky fotiek a nájsť tie najlepšie zábery, vylepšovať a retušovať snímky pomocou potiahnutia prstami a zdieľať príťažlivé denníky fotografií pomocou služby iCloud. iMovie teraz umožňuje vytvárať z videa nahrávaného vo formáte HD ohromujúce upútavky v hollywoodskom štýle a novinkou v aplikácii GarageBand je inovatívna a zábavná funkcia Jam Session, ktorá umožňuje skupine priateľov vytvoriť vzájomné bezdrôtové pripojenie, zahrať si na hudobné nástroje a spoločne nahrávať hudbu na zariadeniach so systémom iOS.

V zariadení iPad je možné spustiť všetky z viac ako 585 000 aplikácií dostupných v predajni App Store vrátane viac ako 200 000 natívnych aplikácií pre iPad zo širokej škály kategórií, ako sú knihy, hry, aplikácie pre biznis, správy, šport, zdravie, referencie a cestovanie. iTunes Store ako najobľúbenejšia predajňa hudby, televíznych relácií a filmov poskytuje používateľom katalóg viac ako 20 miliónov skladieb, viac ako 90 000 epizód televízneho vysielania a viac ako 15 000 filmov. Nová aplikácia iBooks 2 pre iPad umožňuje používateľom využívať úplne nový druh dynamických, príťažlivých a skutočne interaktívnych elektronických kníh. Elektronické knihy vytvorené v novej aplikácii Apple iBooks Author ponúkajú atraktívne celoobrazovkové zobrazenie s interaktívnymi animáciami, diagramami, fotografiami, videoklipmi, jednoduchým ovládaním a množstvom ďalších funkcií.

Ceny a dostupnosť

Wi-Fi modely nového zariadenia iPad budú k dispozícii v čiernej a bielej verzii od piatka 16. marca (v USA) za odporúčanú maloobchodnú cenu 499 USD*** za 16GB model, 599 USD za 32GB model a 699 USD za 64GB model. iPad Wi-Fi + 4G u operátorov AT&T alebo Verizon bude k dispozícii (v USA) za odporúčanú maloobchodnú cenu 629 USD za 16GB model, 729 USD za 32GB model a 829 USD za 64GB model. V USA sa iPad bude predávať prostredníctvom predajne Apple Store (www.apple.com), maloobchodných predajní spoločnosti Apple a vybraných autorizovaných predajcov spoločnosti Apple. Od piatka 16. marca bude iPad k dispozícii aj v Austrálii, Francúzsku, Hongkongu, Japonsku, Kanade, Nemecku, Portoriku, Singapure, Švajčiarsku, Spojenom kráľovstve a v časti Panenských ostrovoch, ktoré sú pod správou USA. Zákazníci si môžu nový iPad predobjednávať už teraz. Skvelý iPad 2 sa teraz predáva za výhodnejšiu cenu 399 USD za 16GB Wi-Fi model a iba 529 USD za 16GB Wi-Fi + 3G model.

iOS 5.1 a iTunes 10.6 sú od dnešného dňa k dispozícii ako bezplatné aktualizácie softvéru. iPhoto, iMovie 1.3 a GarageBand 1.2 sú oddnes k dispozícii za 3,99 EUR za aplikáciu v predajni App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 a Numbers 1.6 sú oddnes k dispozícii za 7,99 EUR za aplikáciu v predajni App Store. Pre súčasných zákazníkov sú aktualizácie k dispozícii zdarma. Do konca marca bude iPad k dispozícii v Belgicku, Bulharsku, Českej republike, Dánsku, Fínsku, Grécku, Holandsku, Írsku, na Islande, v Lichtenštajnsku, Luxembursku, Maďarsku, Makau, Mexiku, Nórsku, na Novom Zélande, v Poľsku, Portugalsku, Rakúsku, Rumunsku, na Slovensku, v Slovinsku, Španielsku, Švédsku a Taliansku.

* Výdrž batérie závisí od nastavenia zariadenia, používania a ďalších faktorov. Skutočné výsledky môžu byť odlišné.

** Funkcia Personal Hotspot vyžaduje príslučný dátový tarif. Jej dostupnosť si zákazníci musia overiť u svojho operátora.

***Uvedené ceny sú platné len pre USA. Miestne ceny budú k dispozícii krátko pred začatím predaja.

Spoločnosť Apple vytvára počítače Mac, najlepšie osobné počítače na svete, ale tiež systém OS X, balíky iLife a iWork a profesionálne aplikácie. Apple je priekopníkom v oblasti digitálnej hudby, v ktorej dominujú zariadenia iPod a online predajňa iTunes. Spoločnosť znovuobjavila mobilný telefón predstavením revolučného zariadenia iPhone a predajne App Store a jej zariadenie iPad definuje budúcnosť mobilných multimediálnych a počítačových zariadení.

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.