Späť

Apple uviedol iPhone 4S, iOS 5 a iCloud

Courtesy of Apple

CUPERTINO, Kalifornia—4. októbra 2011—Apple® dnes ohlásil iPhone® 4S, najúžasnejší iPhone, aký bol doposiaľ uvedený. Je plný skvelých nových vlastností, ako sú dvojjadrový procesor A5 firmy Apple, celkom nová kamera s pokrokovou optikou, nahrávanie videa pri plnom HD rozlíšení 1080p a inteligentný asistent Siri, ktorý vám pomôže uskutočniť veci len opýtaním sa. S uvedením iPhone 4S prichádza tiež iOS 5, najpokrokovejší mobilný operačný systém na svete s 200 novými vlastnosťami a revolučná sada bezplatných internetových služieb iCloud®, ktoré pracujú s vašimi zariadeniami iPhone, iPad®, iPod touch®, Mac® alebo PC a automaticky a bezdrútovo ukladajú váš obsah na iCloud a posúvajú ho na všetky vaše zariadenia.

“iPhone 4S, iOS 5 a iCloud je prevratná kombinácia, ktorá robí z iPhonu 4S najlepší iPhone doposiaľ,” povedal Philip Schiller, viceprezident Apple pre Worldwide Product Marketing. “Zatiaľ čo sa naši konkurenti snažia imitovať iPhone pomocou checklistov vlastností, len iPhone dokáže poskytnúť tieto prevratné inovácie, ktoré všetky navzájom spolupracujú.”

iPhone 4S sa dodáva s iOS 5, najvyspelejším mobilným operačným systémom na svete, ktorý obsahuje 200 nových vlastností vrátane Notification Center, inovatívneho spôsobu jednoduchého prehliadania a spravovania hlásení na jednom mieste bez prerušenia a iMessage™, novej služby, ktorá umožňuje jednoduché odosielanie textových správ, fotografií a videí medzi všetkými užívateľmi iOS 5. iOS 5 bude dostupný ako bezplatná aktualizácia pre zákazníkov s iPhone 4 a iPhone 3GS.*

iPhone 4S tiež uvádza inteligentnáho asistenta Siri, ktorý pomáha vykonávať úlohy na ústny povel. Siri rozumie kontextu a umožňuje používať prirodzenú reč. Ak sa ho napríklad opýtate “Will I need an umbrella this weekend? (Budem potrebovať tento víkend dáždnik?)”, pochopí, že sa pýtate na predpoveď počasia. Siri je tiež bystrý na používanie osobných informácií, ku ktorým mu dovolíte pristupovať. Ak mu napríklad poviete "Remind me to call Mom when I get home (Pripomeň mi zavolať mame keď prídem domov)", nájde v telefńnom zozname mamu.

iCloud je sada bezplatných internetových služieb vrátane iTunes® in the Cloud, Photo Stream a Documents in the Cloud, ktoré pracujú hladko s vašim iPhonom, iPadom, iPdom touch, Macom alebo PC a automaticky ukladajú váš obsah na iCloud a posúvajú ho do všetkých vasšich zariadení. Keď sa zmení obsah na jednom z vašich zariadení, všetky ostatné sa automaticky zaktualizujú.

iPhone 4S obsahuje celkom novú kameru s najvyspelejšou optikou, aká kedy bola použitá v telefóne. 8-megapixelový snímač má o 60 % viac pixelov, takže môžete snímať vysoko kvalitné zábery s viac detailami ako doposiaľ. iPhone 4S obsahuje nový typ šošovky so svetelnosťou f/2,4 a hybridný IR filter, čo pomáha vytvoriť ostrejší, svetlejší a presnejší obraz. Obrazový signálny procesor vyvinutý Apple, ktorý je obsiahnutý v dvojjadrovom čipe A5, je vytvorený kvôli výkonu a prepojený s vlastnosťami iOS 5 a robí kameru jednou z najrýchlejších v mobilných telefónoch. S iPhone 4S sa aplikácia Camera spúšťa oveľa rýchlejšie a opakovanie záberu je dvakrát rýchlejšie.

Nové vlastnosti v aplikáciách Camera Photos vám poskytnú okamžitý prístup, ku kamera priamo zo zamknutej obrazovky a múžete tiež použiť tlačidlo pre pridávanie hlasitosti na rýchle získanie fotografie. Voliteľná mirežka pomáha vyrovnávať obraz. Nová aplikácia Photos umožňuje orezanie, rotáciu, vylepšenie obrazu, odstránenie červených očí a organizovanie fotografií do albumov priamo na zariadení. iOS 5 má tiež zabudovanú integráciu Twitteru a iMessage, Vďaka novej službe Photo Stream z iCloudu sa fotografia, ktorú ste urobili na iPhone pošle na iCloud a automaticky sa posunie na váš iPad, iPod touch, Mac alebo PC. Allbum Photo Streamu môžete dokonca sledovať aj na Apple TV®.

iPhone 4S môže teraz tiež zaznamenávať aj video v plnom HD rozlíšeni 1080p a vďaka novej vlastnosti stabilizácie obrazu je možné získať ešte kvalitnejšie a ostrejšie videá. Vďaka službe iMessage je možné zdieľať okamžite videa s rodinou a priateľmi.

iPhone 4S má taký istý nádherný dizajn z tenkého skla a nehrdzavejúcej ocele, aký milujú milióny zákaníkov na celom svete. Vnútro je však kompetne redizajnované. Dvojjadrový procesor Apple A5 dodáva dvojnásobný výpočtový výkon a sedemnásobne rýchlejšiu grafiku ako iPhone 4 a popritom ostala zachovaná ohromná výdrž batérie, ktorá je teraz až 8 hodín hovoru v sieti 3G.

iPhone 4S je prvý telefón, ktorý inteligentne prepína medzi dvomi anténami na vysielanie a prijímanie. iPhone 4S teraz podporuje dvojnásobnú rýchlosť prenosu dát s HSDPA do 14,4 Mb/s a iPhone 4S je svetový telefón, ktorý podporuje obidva štandardy CDMA a GSM. Zákazníci teda môžu využívať medzinárodný roaming všade.

Cena a dostupnosť

iPhone 4S sa bude dodávať v čiernej alebo bielej farbe a v kapacitách 16, 32 a 64 GB. Na Slovensku bude dostupný od 28. októbra. Cena bez viazanosti v niektorých krajinách EU (Francúzsko, Nemecko), kde bude uvedený na trh už 14. októbra spolu s uvedením v USA, Austrálii, Kanade, Japonsku a Veľkej Británii, bude u modelu so 16 GB 629 €. Siri bude v beta verzii dostupný v iPhone 4S v angličtine, franzúzštine a nemčine. iOS 5 bude dostupný 12. októbra ako bezplatná aktualizácia pre majiteľov iPhone, iPad a iPod touch prostredníctvom iTunes 10.5.

iPhone 4S sa do 22 ďalších krajín, medzi ktoré patrí aj Slovensko, dostane koncom októbra. K týmto krajinám patrí Rakúsko, Belgicko, Česká republika, Dánsko, Fínsko, Maďarsko, Estónsko, Litva, Lotyšsko, Írsko, Taliansko, Lichtenštajnsko, Luxembursko, Mexiko, Holandsko, Nórsko, Singapur, Slovinsko, Slovensko, Španielsko, Švédsko, a Švajčiarsko.

Courtesy of Apple

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!