Apple aktualizoval počítače MacBook Pro

Courtesy of Apple

CUPERTINO, Kalifornia – 24. februára 2011 – Spoločnosť Apple dnes aktualizovala svoj rad špičkových počítačov MacBook Pro o procesory novšej generácie, vysokorýchlostnú vstupno-výstupnú technológiu Thunderbolt a novú kameru FaceTime HD. Vďaka najnovším dvojjadrovým a štvorjadrovým procesorom Intel Core dosahujú všetky produkty z radu MacBook Pro až dvojnásobnú rýchlosť spracovania oproti predchádzajúcej generácii týchto produktov.*

„Nový rad počítačov MacBook Pro prichádza s dvojjadrovými a štvorjadrovýmiprocesormi Core ďalšej generácie, s vysokovýkonnou grafikou, technológiou Thunderbolt a kamerou FaceTime HD a popri tom všetkom si zachováva svoj skvelý dizajn, ktorý si zákazníci s počítačmi radu Pro tak obľúbili,“ povedal Philip Schiller - viceprezident spoločnosti Apple pre globálny marketing produktov. „Thunderbolt je nová revolučná technológia, ktorá pri spracovaní vstupno-výstupných operácií umožňuje dosiahnuť výkon až fantastických 10 gigabitov za sekundu a dokáže podporovať všetky dôležité štandardy pre vstupno-výstupné operácie, vďaka čomu sa z nej stáva ideálne riešenie pre nové počítače MacBook Pro.“

Nový 13-palcový počítač MacBook Pro s kompaktným dizajnom ponúka úžasný výkon. Mimoriadne mobilný 13-palcový počítač MacBook Pro obsahuje dvojjadrové procesory Intel Core i5 a Core i7 s výkonom až do 2,7 GHz a grafický procesor Intel HD Graphics 3000. Výkonné 15-palcové a 17-palcové modely MacBook Pro obsahujú štvorjadrové procesory Core i7 s výkonom až do 2,3 GHz a grafické procesory AMD Radeon HD s kapacitou videopamäte až 1 GB, ktorá umožňuje dosahovať vysoký výkon pri hraní hier, upravovaní videa na profesionálnej úrovni a používaní aplikácií s vysokými nárokmi na grafiku.

Počítač MacBook Pro je prvým počítačom na trhu, ktorý využíva prelomovú technológiu Thunderbolt I/O pri spracovaní vstupno-výstupných operácií. Technológia Thunderbolt, ktorú vyvinula spoločnosť Intel v spolupráci so spoločnosťou Apple, umožňuje dosiahnuť rozšíriteľnosť, aká doteraz nebola možná na úrovni prenosného počítača. Vďaka dvom obojsmerným kanálom, z ktorých každý umožňuje dosahovať ohromujúce prenosové rýchlosti až do 10 Gbit/s, poskytuje technológia Thunderbolt funkcie PCI Express priamo pre externé vysokovýkonné periférne zariadenia, ako sú napríklad diskové polia RAID, a dokáže podporovať aj spotrebiteľské zariadenia FireWire a USB a siete Gigabit Ethernet prostredníctvom adaptérov.

Technológia Thunderbolt podporuje tiež DisplayPort pre zobrazenie s vysokým rozlíšením a pracuje aj s existujúcimi adaptérmi pre displeje HDMI, DVI a VGA. Očakáva sa, že technológia Thunderbolt, ktorú je možné bezplatne implementovať v rámci systémov, káblov a zariadení, sa stane všeobecne akceptovaným novým štandardom pre vysokovýkonné spracovanie vstupno-výstupných procesov.

Počítač MacBook Pro teraz obsahuje vstavanú kameru FaceTime HD s jasným a širokouhlým zobrazením, ktorá pri použití v rámci video hovorov poskytuje trojnásobne vyššie rozlíšenie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou kamier.Spolu s inovatívnym softvérom FaceTime pre video hovory vám nová kamera umožňuje uskutočňovať video hovory s vysokým rozlíšením so všetkými novými modelmi počítačov MacBook Pro a podporuje hovory aj so štandardným rozlíšením s inými počítačmi Mac s procesormi Intel, s telefónmi iPhone 4 alebo so zariadeniami iPod touch súčasnej generácie. FaceTime je súčasťou všetkých nových modelov počítačov MacBook Pro a pre všetky ostatné počítače Mac s procesormi Intel je k dispozícii v predajni Mac App Store za poplatok 0,79 €. Rad počítačov MacBook Pro sa stále vyznačuje svojou oslnivou jednoliatou hliníkovou konštrukciou, skleneným Multi-Touch trackpadom, širokouhlým displejom s LED podsvietením, veľkou klávesnicou a batériou s výdržou 7 hodín.**

Počítače Mac, ktoré sú najekologickejšími prenosnými počítačmi na trhu, získali hodnotenie EPEAT Gold a spĺňajú požiadavky Energy Star 5.0, vďaka čomu predstavujú štandard pre dizajn prenosných počítačov šetrných k životnému prostrediu.*** Každá jednoliata konštrukcia je vyrobená z hliníka s vysokou mierou recyklovateľnosti a štandardne sa dodáva s energeticky úspornými displejmi s podsvietením LED, ktoré neobsahujú ortuť a sú vyrobené s použitím skla bez obsahu arzénu. Prenosné počítače Mac neobsahujú spomaľovače horenia na báze zlúčenín brómu, neobsahujú PVC a sú vyrobené z recyklovateľných materiálov.

Každý počítač Mac obsahuje Mac OS X Snow Leopard, najpokročilejší operačný systém na svete, a iLife – inovatívnu sadu aplikácií na vytváranie a zdieľanie skvelých fotografií, filmov a hudby. Systém Snow Leopard stavia na viac než desaťročnej tradícii inovácií a zahŕňa viaceré funkcie na prácu s prenosnými počítačmi, ako je napríklad navigácia s využitím technológií Multi-Touch, pokročilé funkcie na využívanie bezdrôtových sietí, jednoduché zdieľanie súborov, automatizované zálohovanie údajov a inteligentná správa napájania. Nový balík iLife ’11 obsahuje aplikáciu iPhoto, ktorá vám uľahčuje prehľadávanie, upravovanie a zdieľanie fotografií vďaka úžasnému zobrazovaniu na celú obrazovku, ďalej aplikáciu iMovie s výkonnými a jednoducho použiteľnými nástrojmi, ktoré vám umožnia transformovať domáce videá na zábavné a pôsobivé upútavky, a aplikáciu GarageBand s novými funkciami, ktoré vám pomôžu zlepšiť sa v hre na hudobný nástroj a vytvárať skladby so skvelým zvukom.

Dostupnosť
Nové 13-palcové
, 15-palcové a 17-palcové modely MacBook Pro sú k dispozícii prostredníctvom autorizovaných predajcov spoločnosti Apple.13-palcový počítač MacBook Pro je k dispozícii v dvoch konfiguráciách: s dvojjadrovým procesorom Intel Core i5 s výkonom 2,3 GHz a pevným diskom skapacitou 320 GB alebo s dvojjadrovým procesorom Intel Core i7 s výkonom 2,7GHz a pevným diskom s kapacitou 500 GB.Nový 15-palcový počítač MacBook Pro je k dispozícii v dvoch modeloch: so štvorjadrovým procesorom Intel Core i7 s výkonom 2,0 GHz, grafickým procesorom AMD Radeon HD 6490M a pevným diskom s kapacitou 500 GB alebo so štvorjadrovým procesorom Intel Core i7 s výkonom 2,2 GHz, grafickým procesorom AMD Radeon HD 6750M a pevným diskom s kapacitou 750 GB. Nový 17-palcový počítač MacBook Pro obsahuje štvorjadrový procesor Intel Core i7 s výkonom 2,2 GHz, grafický procesor AMD Radeon HD 6750M a pevný disk s kapacitou 750 GB. Možnosti v rámci konfigurácie na objednávku zahŕňajú rýchlejšie štvorjadrové procesory s výkonom až do 2,3 GHz, ďalší pevný disk s kapacitou do 750 GB,ukladací priestor typu solid state s kapacitou až do 512 GB, viac pamäte s kapacitou až do 8 GB DDR3, matný displej s vysokým rozlíšením.

*Testovanie realizovala spoločnosť Apple vo februári 2011 s použitím predprodukčných konfigurácií počítačov MacBook Pro. Ďalšie informácie získate na webovej lokalite www.apple.com/macbookpro/features.html.

**Testovanie nového bezdrôtového webového protokolu realizovala spoločnosť Apple vo februári 2011 s použitím predprodukčných konfigurácií počítačovMacBook Pro. Životnosť batérie a počet nabíjacích cyklov sa líšia v závislosti od použitia a nastavení. Ďalšie informácie získate na webovej lokalite www.apple.com/macbookpro/features.html.

***EPEAT je nezávislá organizácia, ktorá pomáha zákazníkom porovnať vplyv prenosných a stolných počítačov na životné prostredie. Produkty, ktoré spĺňajú všetkých 23 povinných kritérií a aspoň 75 percent voliteľných kritérií, získajú hodnotenie EPEAT Gold. Program EPEAT bol vytvorený agentúrou US EPA a je založený na štandarde IEEE 1680 pre hodnotenie vplyvu počítačových produktov na životné prostredie. Ďalšie informácie získate na webovej lokalite www.epeat.net.

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.