Späť

Horúce novinky Canon

Novinky spoločnosti Canon
 
Amstelveen, Holandsko, 7. mája 2007: Spoločnosť Canon dnes na trh uvádza rad noviniek z oblasti digitálneho foto a videa. Patria ku nim:
 
 
Digital IXUS 950 IS – záruka vysokokvalitných fotografií
 
Elegantný fotoaparát Canon Digital IXUS 950 IS je doslova nabitý funkciami, ktoré zaisťujú jedinečnú kvalitu každej snímky.
Model Digital IXUS 950 IS v trojfarebnej kovovej úprave s charakteristickými zaoblenými krivkami a rozlíšením 8 megapixelov vyzerá rovnako dobre ako fotografie, ktoré ním nasnímate. Vyspelé technológie, ako je optický stabilizátor obrazu a Face Detection AF/AE/FE, znamenajú pre fotografa s vypracovaným zmyslom pre štýl jednoduchšiu cestu k lepším výsledkom.
Ostré fotografie
Výkonný 4x optický zoom s optickým stabilizátorom obrazu (IS) je zárukou ostrejších fotografií. Stabilizátor obrazu vyrovnáva chvenie fotoaparátu a obmedzuje tak výskyt rozmazaných snímok. Nastavenie vysokej citlivosti ISO 1600 potom zaručuje vysokú kvalitu fotografií získaných pri slabom osvetlení a bez použitia blesku.
Dokonalé portréty
Portréty a skupinové fotografie niekedy dokážu pokaziť nevýrazné, podsvietené alebo rozostrené tváre. Tieto problémy teraz rieši technológia detekcie tváre (Face Detection), ktorá v snímanej scéne detekuje až 9 tvárí a nastaví pre ne zaostrenie, expozíciu a blesk, čím zabezpečí ich perfektný vzhľad. Funkcia korekcie červených očí, ktorá sa používa v režime prehrávania, umožňuje maximálne jednoduché odstránenie nevzhľadných červených očí na zachytených snímkach – priamo z fotoaparátu tak môžete zdieľať snímky v dokonalej kvalite. Nový
2,5” LCD displej PureColor potom zobrazuje živé a bohaté farby, ktoré sú verné farbám snímanej scény.
Mnohé kreatívne voľby zahŕňajú režim Creative Light Effect (Kreatívne svetelné efekty). Ide o novú funkciu, ktorá zo svetelných bodov na pozadí tmavých scén tvorí atraktívne tvary. Užívatelia si môžu vyberať z tvarov, ako sú hviezdičky, srdiečka a kvety, a obohatiť svoje snímky o neobvyklé prvky.
Stručná charakteristika:
8 megapixelov
4x optický zoom a optický stabilizátor obrazu
Atraktívny dizajn a dotykový kruhový ovládač
Technológia detekcie tváre (Face Detection)
Korekcia červených očí v režime prehrávania
2,5” LCD displej PureColor
ISO 1600 a Auto ISO Shift
18 režimov snímania vrátane nového režimu Creative Light Effect (Kreatívne svetelné efekty)
Mnohé voľby na snímanie videa s režimom intervalového snímania Time Lapse Movies
 
Canon PowerShot S5 IS: Mnohonásobný zoom je len začiatok
 
Technológia detekcia tváre (Face Detection) riadená obrazovým procesorom Canon DIGIC III optimalizuje zaostrenie, expozíciu a intenzitu blesku pri fotografovaní osôb a nová funkcia korekcie červených očí1 účinne odstraňuje nežiadúce červené oči na zachytených snímkach. Širší rozsah citlivosti ISO 80–1600 doplňujúci systém optickej stabilizácie obrazu umožňuje kvalitné fotografovanie aj pri slabom osvetlení.
K ďalším kľúčovým vylepšeniam patrí väčší výklopný 2,5” LCD displej s vyšším rozlíšením, nové režimy snímania a širšie možnosti pre natáčanie videa. Kompaktné telo fotoaparátu disponuje novou päticou pre príslušenstvo, ktorá je kompatibilná s vybranými externými bleskami
Canon EX Speedlite
2 a umožňuje použitie širokouhlého konvertora, telekonvertora a predsádky.
Stručná charakteristika:
Objektív s 12x optickým zoomom, ultrazvukovým motorom (USM) a UD členom
Optický stabilizátor obrazu
CCD snímač s rozlíšením 8 megapixelov
Procesor DIGIC III s vyspelou technológiou redukcie šumu a detekcie tváre pre fotografovanie a natáčanie videosekvencií
Korekcia červených očí v režime prehrávania
2,5” výklopný LCD displej s vysokým rozlíšením
Dlhé VGA videá so stereozvukom a funkcie Photo in Movie (Foto pri snímaní videa)
22 režimov snímania vrátane plného ručného ovládania a režimu Super Macro so zaostrením od 0 cm
Nastavenie vysokej citlivosti ISO 1600 a automatický posun ISO
Možnosť použiť širokouhlý konvertor, telekonvertor, predsádku a blesky Canon EX Speedlite
 
Presná optika
Objektív s 12x optickým zoomom (f/2,7–f/3,5, 36–432 mm), čerpajúci zo 70-ročnej tradície spoločnosti Canon na poli optiky, je vybavený rovnakými špičkovými technológiami, ktoré sa používajú v profesionálnych EF objektívoch:
Optický stabilizátor obrazu (IS) potlačuje rozostrenie fotografií a minimalizuje roztrasenie obrazu pri získavaní videosekvencií. Stabilizácia obrazu spoločnosti Canon umožňuje fotografom predĺženie expozičného času o 3 kroky bez toho, aby sa znateľne zvýšilo rozmazanie snímok.
Ultrazvukový motor (USM) zabezpečuje rýchlu odozvu zoomu a takmer nepočuteľnú prevádzku, čo znižuje riziko rušenia zvukom pri natáčaní videosekvencií alebo pri snímaní objektov v živej prírode.
Člen UD (Ultra-low Dispersion – mimoriadne malý rozptyl) objektívu zabraňuje vzniku chromatických chýb pri použití dlhých ohniskových vzdialeností a zabezpečuje vernú reprodukciu farieb a ostré vykreslenie obrazu.
 
Voliteľný širokouhlý konvertor a telekonvertor predlžujú ohniskovú vzdialenosť od 27 mm do 648 mm (ekvivalent 35-mm filmu). Pre makrofotografiu sa dá využiť režim Super Makro, ktorý umožňuje zaostriť od vzdialenosti 0 cm a voliteľná predsádka 500D (58 mm). Funkcia Safety Zoom3 (Bezpečný zoom) umožňuje užívateľom rozšíriť rozsah zoomu bez toho, aby došlo k interpolácii, ovplyvňujúcu kvalitu obrazu – snímky je možné snímať s použitím až 24x zoomu s rozlíšením dostatočne vysokým na nasnímanie fotografií pohľadnicovej veľkosti (10 x 15 cm) v kvalite profesionálneho fotolaboratória. Fotografovia môžu tiež použiť funkciu digitálneho telekonvertora 3 pre mimoriadne veľké priblíženie (1,6x alebo 2,0x), a to bez menšieho roztvorenia clony, ktoré bežne spôsobujú optické telekonvertory.
Nové technológie pre kvalitnejšie fotografie
Obrazový procesor Canon DIGIC III so sebou prináša niekoľko nových funkcií, ktoré boli navrhnuté s cieľom uľahčiť snímanie kvalitnejších fotografií. Funkcia detekcie tváre Face Detection AF/AE/FE v snímanej scéne automaticky detekuje až deväť tvárí a podľa podmienok optimalizuje zaostrenie, expozíciu a intenzitu blesku. Tento systém pracuje presne pri fotografovaní veľkých skupín a vzdialených a pohybujúcich sa objektov. Na fotoaparáte PowerShot S5 IS ako na jedinom modeli je možné technológiu Face Detection AF/AE použiť aj pri snímaní videosekvencií, kedy sa zaostrenie a expozícia priebežne nastavuje pre pohybujúce sa objekty. Keďže ide o hardvérovú technológiu, funguje rovnako rýchlo ako štandardné AiAF spoločnosti Canon.
Vedľa funkcie potlačenia javu červených očí, ktorá funguje na báze predblesku a používa sa počas fotografovania, disponuje fotoaparát PowerShot S5 IS aj funkciou korekcie červených očí, ktorá odstraňuje červené oči na už nasnímaných snímkach a znižuje tak nutnosť úprav snímok na počítači. Funkcia korekcie červených očí sa aktivuje v režime prehrávania a využíva technológiu detekcie tváre (Face Detection), ktorá vykonáva analýzu vybranej snímky a odstraňuje červené oči, ktoré detekuje. Užívatelia môžu červené oči odstraňovať aj ručne.
Všestrannosť
Na základe požiadaviek užívateľov sme zväčšili výklopný LCD displej predĺžením jeho uhlopriečky z 2,0” na 2,5” a zvýšili sme aj jeho rozlíšenie, ktoré je teraz 207 tis. pixelov. LCD displej je možné natočiť v rôznych smeroch a umožňuje tak snímanie scén pri držaní fotoaparátu v neobvyklých polohách – napr. pri páse alebo nad hlavou.
Kvalitnejší záznam pri snímaní pri slabom osvetlení pri vysokom nastavení citlivosti ISO (až ISO 1600) zabezpečuje kombinácia optického stabilizátora obrazu a vyspelej technológie redukcie šumu procesora DIGIC III. Vďaka novej funkcii automatického posunu ISO (Auto ISO Shift) zamedzíte jediným stlačením tlačidlá rozmazaniu, keďže umožňuje zvýšenie nastavenia ISO, a tým rýchlosti uzávierky, vždy keď fotoaparát detekuje otras.
Na fotografovanie s bleskom je fotoaparát vybavený novou päticou pre príslušenstvo, vďaka ktorej môžu užívatelia používať externý blesk EX Speedlite alebo pomocný „slave“ blesk na dosiahnutie prirodzeného alebo dramatického efektu.
Mnohé funkcie na natáčanie videa
Okrem funkcie detekcie tváre pre natáčanie videosnímok má model PowerShot S5 IS vyčlenené tlačidlo na natáčanie videa, vďaka ktorému môžu užívatelia okamžite spustiť natáčanie videa bez toho, aby museli prepínať z režimu fotografovania – ideálne na uchovanie neopakovateľných okamihov. Nový režim Long Play (Dlhý záznam) významne predlžuje dobu natáčania videozáznamov v kvalite VGA pri zachovaní rýchlosti snímania 30 sním/s. Stereofónne nahrávanie zvuku pre zvukové súbory a videosekvencie je teraz nastaviteľné v 64 úrovniach a filter zvuku vetra zabezpečuje jasný a čistý zvukový záznam. Praktická funkcia Photo In Movie (Foto pri snímaní videa) umožňuje počas nahrávania videa snímanie fotografií v plnom rozlíšení.
Tvorivé fotografovanie
Širší výber z 22 režimov snímania zahŕňa vedľa automatického a plne ručného režimu režim priority clony, priority rýchlosti uzávierky a užívateľom definovaný režim Vlastný. Funkcia Moja kategória uľahčuje organizáciu snímok tak, že automaticky radí snímky do kategórií, napr. Ľudia, Scenérie, Udalosti, a to podľa výsledkov detekcie tváre a vybratého režimu snímania.
Fotoaparát PowerShot S5 IS je vybavený celým radom funkcií, ktoré využijú najmä skúsení fotografovia. Nová funkcia Continuous Shooting AF (AF pre súvislé fotografovanie) zabezpečuje zaostrenie pohyblivého objektu pri snímaní rýchlosti 1,5 sním./s. Funkcia Safety FE (Bezpečná FE) automaticky upravuje clonu pre zamedzenie presvetlenia pri použití blesku blízko objektov a Safety MF (Bezpečný MF) vykonáva počas ručného zaostrovania jemné nastavenie zaostrenia. Fotoaparát si uchováva funkciu AEB (auto exposure bracketing – automatické posúvanie expozície) a zobrazenie histogramu v reálnom čase pre presné overenie expozície.
Vďaka jednoduchej obsluhe a vyspelým funkciám ponúka PowerShot S5 IS nováčikom aj skúseným fotografom skutočný pôžitok zo všestranného a kvalitného fotografovania.
 
SELPHY CP750 a SELPHY CP740 – mobilita, mnohé funkcie a zábava
 
Nové elegantné ultrakompaktné fototlačiarne Canon SELPHY CP750 a SELPHY CP740 tlačia fotografie špičkovej kvality.
 
Tlačiarne SELPHY CP750 a SELPHY CP740 (model vstupnej úrovne) sprístupňujú domácu tlač fotografií podstatne viacerým užívateľom, ako tomu bolo skôr. Obidve tlačiarne sú také malé, že ich môžete uložiť na poličku na knihy, a pritom zabezpečujú lacnú tlač vysokokvalitných fotografií, ktoré odolávajú blednutiu až 100 rokov1. Vďaka ich ľahkej konštrukcii a praktickému vysúvateľnému USB káblu ich môžete vziať kamkoľvek, na dovolenku, na večierky alebo rodinné akcie, a okamžite na nich tlačiť fotografie a prezerať si ich s blízkymi a priateľmi.
S voliteľným akumulátorom potom môžete brať tlačiareň SELPHY
CP750 so sebou na cesty a tlačiť na nej kdekoľvek sa vám zachce.
 
Tlačiarne SELPHY CP750 a SELPHY CP740 umožňujú jednoduchú tlač bez počítača. Užívatelia môžu tlačiť priamo z pamäťových kariet fotoaparátu, a to z kariet takmer všetkých formátov, alebo môžu fotoaparát pripojiť k tlačiarni a tlačiť priamo z neho. Presne tak je tomu aj v prípade mobilných telefónov a iných mobilných zariadení, kde je tlač možná prostredníctvom vysokorýchlostného infračerveného prenosu dát (len SELPHY CP750) alebo cez voliteľný adaptér Bluetooth.
 
Obidva modely sú vybavené veľkým farebným LCD displejom s intuitívnym systémom ponúk, ktorý používa ikony. S ním bude tlač jednoduchá pre všetkých členov rodiny. Tlačiareň SELPHY CP750 navyše umožňuje orezanie snímok a použitie fotografických efektov režimu Moje farby priamo na tlačiarni. Obidve tlačiarne potom vedia automaticky detekovať a ešte pred tlačou odstraňovať nevzhľadné červené oči – výsledkom sú dokonalé snímky.
Hlavné charakteristiky:
Kompaktný, elegantný dizajn
2,4” (SELPHY CP750) a 2” (SELPHY CP740) farebný LCD displej na prezeranie a úpravu snímok
Tlač v kvalite fotolaboratória
Priama tlač z pamäťovej karty, fotoaparátu alebo mobilného zariadenia
Automatická korekcia červených očí
Funkcia orezania snímky a režim Moje farby (len SELPHY CP750)
Bezdrôtová tlač cez rozhranie IrDA a IrSimple (len SELPHY CP750) alebo Bluetooth4
 
 
Najmenšia videokamera AVCHD DVD na svete ponúka kombináciu praktického nahrávania priamo na DVD disky so záznamom vo vynikajúcom formáte 1080i HD – špičkovej technológie spracovania obrazu ukrytej v elegantnom a kompaktnom tele.
Všestranná videokamera HR10 umožňuje nahrávanie videozáznamov vo vysokom rozlíšení High Definition (HD) na bežné 8cm DVD disky, ďalej nahrávanie videozáznamov v štandardnom rozlíšení SD (Standard Definition) pre možnosť ich prehrávania na bežných televíznych prijímačoch, ale tiež fotografovanie vo vysokom rozlíšení. Ide o elegantné zobrazovacie zariadenie všetko-v-jednom, ktoré sa orientuje na budúcnosť domácej zábavy: pre sledovanie snímkov v HD rozlíšení sa videokamera jednoducho pripojí cez rozhranie HDMI k televíznemu prijímaču kompatibilnému s formátom HD. Disky je možné rovnako prehrávať na Blu-ray prehrávačoch. Spolu s kamerou je dodávaná rozsiahla súprava softvéru pre prácu so záznamom vo formáte AVCHD.
Ako videokamera značky Canon, môže model HR10 využívať technológiu primárne vyvinutú pre profesionálne HD kamery Canon. Ide napr. o funkciu Instant AF a optický stabilizátor obrazu (OIS) Super Range. Systém Instant AF zabezpečuje mimoriadne presné a rýchle automatické zaostrovanie a optický stabilizátor obrazu Super Range, ktorý používa dva spôsoby stabilizácie obrazu, významne potlačuje vplyv chvenia kamery a tým rozostrenie snímky – obidve tieto jedinečné inovácie umožňujú jednoduché nahrávanie úžasných HD záznamov. Okrem toho kamera HR10 disponuje unikátnym režimom Canon 25p Cinema. Tento režim, ktorým bol prvýkrát vybavený model Canon HV20, predstavuje pre filmových nadšencov najjednoduchší spôsob, ako dosiahnuť na snímkach vzhľadu klasického filmu.
Tak, ako pre každú inú HD videokameru Canon navrhnutú pre domáce video, je jadrom modelu HR10 HD kamerový systém Canon. Kombinácia HD videoobjektívu najvyššej kvality, unikátneho videosnímača Full HD CMOS a mimoriadne rýchleho procesora Canon DIGIC DV II je zárukou HD snímok vynikajúcej kvality. Táto elegantná videokamera je síce malá svojou veľkosťou, ale rozhodne dosahuje vysokých kvalít s ohľadom na kvalitu obrazu a maximálne pohodlie pri nahrávaní.
Predstavujeme novú videokameru HR10:
Ultrakompaktná videokamera so záznamom vo formáte High Definition (AVCHD) na štandardné 8cm DVD disky
Videosnímač Canon Full HD CMOS (2,96 megapixelu) s RGB filtrom Bayer – záruka krásnych farieb
Systém Instant AF pre mimoriadne presné a rýchle automatické zaostrovanie
Originálny HD videoobjektív Canon s 10x optickým zoomom a optickým stabilizátorom obrazu Super Range
Procesor DIGIC DV II optimalizovaný pre formát HD s vyspelými funkciami digitálneho fotografovania
Nový 2,7-palcový otočný LCD displej Vivid s HCAR povrchom (antireflexný povrch odolný voči poškriabaniu) ponúka širší zorný uhol a bohatší rozsah farieb
Režim 25p Cinema (progresívne snímanie 25p a nastavenie obrazu CINE)
Funkcia rýchleho spustenia Quick Start zabezpečuje takmer okamžité uvedenie videokamery z pohotovostného režimu do prevádzky a snímania
Jednoduché prehrávanie: stačí pripojiť videokameru HR10 k televízii kompatibilnej s HD pomocou jediného kábla cez rozhranie HDMI
1 K dispozícii v režime prehrávania
2 Podporované produkty nájdete v špecifikáciách k produktu
3 Pozri časť Technológie – vysvetlenie.
11 100 rokov je hodnota získaná odhadom na základe zrýchlených testov. Bližšie informácie získate v technických údajoch produktu.
4Vyžaduje jednotku Bluetooth BU-20 (predávaná samostatne)

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!