Späť

Apple predstavil iPhone 5

Courtesy of Apple

SAN FRANCISCO—12. septembra 2012—Apple® dnes ohlásil iPhone® 5, najtenší a najľahší iPhone doposiaľ, ktorý je kompletne redizajnovaný a obsahuje nový ohromný 4-palcový displej Retina™, čip A6 vyvinutý spoločnosťou Apple, ktorý prepožičiava zariadeniu úžasný výkon a ultra rýchlu technológiu bezdrôtového prenosu dát*. To všetko pri poskytnutí ešte dlhšej výdrže batérie.** iPhone 5 sa bude dodávať s iOS 6, najvyspelejším mobilným operačným systémom na svete, ktorý má oproti predchádzajúcej verzii viac ako 200 nových vlastností vrátane novej aplikácie Mapy, integrácie Facebooku, aplikácie Passbook® a viac vlastností a jazykov v Siri®.

“iPhone 5 je najkrajšie spotrebiteľské zariadenie, aké sme kedy vytvorili,” povedal Philip Schiller, senior viceprezidet Apple pre Worldwide Marketing. “Do tenkého a ľahkého zariadenia podobného šperku sme dostali ohromné množstvo inovácií vrátane štvorpalcového displeja Retina, rýchleho čipu A6, vysokorýchlostnej bezdrôtovej technológie a ešte dlhšej výdrže batérie a myslíme si, že zákaznici ho budú mať radi.”

iPhone 5 je najtenší smartphone na svete s celkom novým šasi z anodizovaného hliníka, ktoré je o 18 % tenšie a 20 % ľahšie, ako iPhone 4S. iPhone 5 je vytvorený s bezpríkladným stupňom presnosti. Kombinuje šasi z anodizovaného hliníka s precízne vykrojenými hranami a intarzie zo skla, čo iPhonu prepožičiava úžasný vzhľad.

Nový štvorpalcový displej Retina má ešte viac pixelov, ako ten na iPhone 4S. Obrazovka je vyššia a nie širšia vďaka čomu je jednoduché iPhone používať jednou rukou a vychutnávať pritom ešte viac obsahu vrátane aplikácií optimalizovaných pre displej Retina, širokouhlé HD video, plných 5 dní Kalendára a viac z každej web stránky.

iPhone 5 podporuje ultrarýchle bezdrôtové štandardy vrátane LTE a DC-HSDPA, čo umožňuje preberanie a streamovanie obsahu ešte rýchlejšie. iPhone 5 má dvojpásmovú podporu Wi-Fi 802.11n s prenosovou rýchloťou až do 150 Mbps.***

Celkom nový procesor A6 bol vyvinutý firmou Apple, aby maximalizoval výkon a optimalizoval energetickú efektívnosť, čo podporuje všetky úžasné nové valstnosti iPhonu 5 vrátane nového displeja a pritom zabezpečí ešte dlhšiu výdrž batérie. Výkon CPU a grafiky je až dvojnásobný.

8 megapixelová kamera iSight® je najpopulárnejšou kamerou na svete a u iPhonu 5 je ešte lepšia. Je kompletne redizajnovaná a má ohromný optický výkon a pritom je o 25 menšia, ako u iPhonu 4S. Táto kamera má kryt šošovky zo zafírového krištáľu, ktorý je tenší a odolnejší, ako štandardné sklo a má schopnosť poskytovať krištáľovo čisté obrázky. Nová vlastnosť panoráma umožňuje snímanie panoramatických obrázkov až do 28 megapixelov a to len jednoduchým plynulým pohybom kamerou cez scénu. Nové vlastnosti videa obsahujú vylepšenú stabilizáciu, video detekciu tváre až do 10 tvárí a schopnosť fotografovať počas nahrávania videa. Nová predná kamera FaceTime® HD robí video hovory FaceTime neueveriteľne čistými a dá sa tiež použiť na autoportréty a nahrávanie HD videa 720p. iPhone 5 tiež umožňuje zdieľať fotografie s priateľmi a rodinou s využitím zdieľanej funkcie Shared Photo Stream služby iCloud.

iPhone 5 má nový konektor Lightning™, ktorý je menší, inteligentnejší a vydrží viac, ako predchádzajúci konektor. Čisto digitálny konektor Lightning predstavuje adaptívne rozhranie, ktoré využíva len tie signály, ktoré vyžaduje dané príslušenstvo a je reverzibilné, čo umožňuje okamžité pripojenie k vášmu príslušenstvu. Dostupný je tiež aj adaptér z Lightning na 30-pin, ktoré umožňuje pripojenie iPhonu 5 k príslušenstvu s 30-pinovým konektorom.****

iPhone 5 uvádza nové tiež aj nové zdokonalené vlastnosti audia vrátane smerového mikrofónového systému, ktorý zlepšuje kvalitu zvuku a potláča šum pozadia. iPhone 5 obsahuje tiež podporu celulárneho širikopásmového zvuku pre čistejšiu zrozumiteľnosť slov a prirodzenejšie znejúcu reč. Širokopásmové audio bude podporované u viac ako 20 operátorov na svete pri spustení predaja. iPhone 5 sa dodáva s novými slúchadlami Apple EarPods™, ktoré majú prielomový dizajn zabezpečujúci prirodzenejšie držanie a zvýšenú životnosť a neuveriteľnú akustickú kvalitu, ktorá je spravidla vyhradená slúchadlám vyššej triedy.

iPhone 5 sa dodáva s iOS 6, najvyspelejším mobilným operačným systémom s viac ako 200 novými vlastnosťami vrátane aplikácie Mapy s vlastnosťou pohľadu Flyower™, integráciou Facebooku s aplikáciami Kontakty a Kalendár, s možnosťou priameho postovania z Centra pripomienok, aplikkáciou Passbook, novými vlastnosťami Siri a jeho podporou pre viac jazykov a ešte oveľa viac.

Dostupnosť

iPhone 5 bude dostupný v kombinácii biela a strieborná alebo čierna a bridlicová v kapacitách 16 GB, 32 GB a 64 GB. V prvých 9 krajinách to bude 21. 9. 2012 a v ďalších 22 vrátane Slovenska už od 28. 9. 2012. Softvér iOS 6 bude dostupný od stredy 19. septembra, ako bezplatný update.

* LTE je dostupné len u niektorých operátorov. Rýchlosti siete sú závislé od technológie operátora, skonzultujte si detaily s operátorom.

** Výdrž batérie závisí od nastavenia zariadenia, používanie a iných faktorov. Skutočné výsledky sa môžu líšiť.

*** Založené na teoretických rýchlostiach, skutočné sa môžu líšiť.

**** Predáva sa zvlášť.

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!