Späť

Apple aktualizoval MacBook Air procesormi novej generácie, vstupno-výstupnou technológiou Thunderbolt a podsvietenou klávesnicou

Courtesy of Apple

CUPERTINO, California—20 júla 2011—Apple® dnes aktualizoval počítače MacBook Air® procesormi novej generácie, vysoko rýchlostným vstupno-výstuoným rozhraním Thunderbolt, podsvietenou klávesnicou a operačným systémom Mac OS® X Lion. S výkonom až dvojnásobným v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, flash pamäťou, ktorá zabezpečuje okamžité odozvy a kompaktným dizajnom je nový MacBook Air taký prenosný, že ho môžete vziať kamkoľvek na cesty. Cena sa začína od 949 € a je dostupný od zajtra v predajniach Apple.

“Prenosný, dostupný a výkonný je MacBook Air ultimatívnym notebookom na každý deň," povedal Philip Schiller, senior viceprezident Apple pre Worldwide Product Marketing. “MacBook Air obsahuje našu najvyspelejšiu technológiu a je ideálnou platformou pre Lion a to hlavne kvôli svojim novým gestám Multi-Touch, aplikáciám na celú obrazovku, funkciám Mission Control a Mac App Store.”

MacBook Air je dostupný v 11 a 13 palcových modeloch, ktoré sa ľahko zmestia do štíhleho obalu či vaku. Trvácne hliníkove telo počítača MacBook Air je vo svojom najtenšom mieste hrubé len 2,8 mm a v najhrubšom 1,72 cm. Flash pamäť umožňuje okamžitý štart počítača MacBook Air a poskytuje rýchly prístup k dátam, vyššiu spoľahlivosť a úžasnú energetickú efektívnosť. 11-palcový model váži 1,08 kg a ponúka až 5 hodín práce z batérie. 13-palcový model váži 1,34 kg a poskytuje až 7 hodín výdrže batérie.

S najnovšími dvojjadrovými procesormi Intel Core i5 a Core i7 je nový MacBook Air až dvakrát rýchlejší ako bola predchádzajúca generácia a má k dispozícii všetok výkon, ktorý potrebujete pre editovanie fotografií, uskutočnenie hovorov FaceTime®, hranie hier a prácu s dokumentami a prezentáciami. MacBook Air má tiež grafiku Intel HD Graphics 3000 a poskytuje pamäť až do 4 GB s rýchlejším prístupom 1333 MHz.

Technológia Thunderbolt poskytuje možnosti rozšírenia, aké doposiaľ neboli pre užívateľov MacBook Air nikdy možné. Pomocou jediného kábla je možné ho pripojiť k perifériám s vysokým výkonom a k novému displeju Apple Thunderbolt Display, ktorý je dokonalou dokovacou stanicou pre váš notebook Mac®. Thunderbolt sa dá ľahko prispôsobiť tak, aby podporoval štandardné rozhrania, akými sú FireWire® a Gigabit Ethernet.

MacBook Air prichádza s podsvietenou klávesnicou plnej veľkosti a inovatívnym skleným trackpadom Multi-Touch™. Podsvietená klávesnica využíva senzor na automatickú detekciu zmien vonkajšieho osvetlenia a nastaví jas klávesnice pre každé prostredie. Trackpad Multi-Touch podporuje nové Multi-Touch gestá operačného systému Lion.

MacBook Air má tiež brilantný displej s LED podsvietením a vysokým rozlíšením. S ultra rýchlym rozhraním Wi-Fi môžete bezdrôtovo preberať aplikácie z predajne Mac App Store™, zálohovať dáta na Time Capsule® a rýchlo a jednoducho zdieľať dáta pomocou AirDrop. MacBook Air má bezdrôtové rozhranie Bluetooth a dva USB porty pre jednoduché pripojenie drôtových aj bezdrôtových periférií, ktoré každodenné používate.

Každý nový MacBook Air sa dodáva s operčným systémom Mac OS X Lion a aplikáciami iLife pre tvorbu a zdieľanie fotografií, filmov a hudby.

Ceny a dostupnosť

11-palcový a 13-palcový MacBook Air sú dostupné cez autorizovaných predajcov Apple od 21. júla. 11-palcový MacBook Air s procesorom s taktovaciou frekvenciou 1,6 GHz je dostupný v dvoch prevedeniach, jeden s s 2 GB RAM a 64 GB flash pamäte za 949 € a jeden so 4 GB RAM a 128 GB flash pamäte za 1 149 €. 13-palcový MacBook Air s procesorom 1,7 GHz sa dodáva v dvoch konfiguráciách, jedna je so 4 GB RAM a 128 GB flash pamäte za 1 249 € a druhá so 4 GB RAM a 256 GB flash pamäte za 1 499 €. Modely na objednávku a príslušenstvo obsahuje procesor Core i7 1,8 GHz, väčšiu flash pamäť, MacBook Air SuperDrive® a USB Ethernet Adapter.

Ďalšie technické špecifikácie nájdete na www.apple.com/macbookair.

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.