Späť

Apple predstavil Final Cut Pro X - revolúciu v oblasti editovania videa

Courtesy of Apple

CUPERTINO, California 21. júna 2011 — Apple® dnes ohlásil Final Cut Pro® X - novú revolučnú verziu svetovo najpopulárnejšieho profesionálneho programu na editovanie videa, ktorý pomcou vlastností ako je Magnetic Timeline, Content Auto-Analyses a renderovanie na pozadí definuje celkom nanovo strih videa. Final Cut Pro X je postavený na modernej 64-bitovej architektúre a je dostupný cez Mac® App Store™.

“Final Cut Pro X je najväčším pokrokom v oblasti profesionálneho editovania videa od uvedenia pôvodného Final Cut Pro," povedal Philip Schiller - senior viceprezident firmy Apple pre Worldwide Product Marketing. “Ukázali sme to mnohým najlepším strihačom na svete a spadli im sánky.”

“Som uchvátený tým, čo Apple urobil s Final Cut Pro," povedal Angus Wall - Akadémiou ocenený filmový editor. “Final Cut Pro X je úžasne moderný a rýchly, ale čo je najdôležitejšie, umožňuje vám sústrediť sa na rozprávanie príbehu tým najtvorivejším spôsobom zatiaľ čo sám aktívne manažuje technické detaily.”

V srdci Final Cut Pro X je Magnetic Timeline, ktorý vám bez stôp umožňuje editovanie, pridávanie a aranžovanie klipov kdekoľvek ich chcete kým iné klipy skĺznu nabok. Môžete využiť Clip Connections na prepojenie primárnych klipov s inými prvkami, akými sú titulky a zvukové efekty, ktoré ostanú perfektne zosynchronizované keď ich presúvate. Môžete dokonca kombinovať zviazané prvky príbehu do zloženého Compound Clipu, ktorý môžete editovať ako jeden klip. Celkom nová vlastnosť Auditions vám umožňuje výmenu kolekcií klipov a okamžité porovnanie alternatív.

Funkcia Content Auto-Analysis skenuje médiá na vstupe a taguje obsah užitočnými informáciami. Final Cut Pro X potom využíva tieto informácie na dynamické usporiadanie klip v kolekciách Smart Colletions vďaka čomu môžete ľahko nájsť klipy, ktoré chcete podľa šírky uhla záberu, typu média a počtu ľudí v zábere. Môžete tiež otagovať časti klipov kľúčovými slovami.

Final Cut Pro je kompletne prerobená 64-bitová aplikácia, ktorá vám umožní plne využívať výhody nového hardvéru a softvéru platformy Mac, aby ste nemuseli nikdy čakať na ďalší strih a to aj v prípade, že pracujete s videom s rozlíšením 4K. Final Cut Pro X využíva multi-thread processing a GPU na vašej grafickej karte na ohromne rýchle renderovanie na pozadí a vynikajúci výkon prehrávanie v reálnom čase. Navyše sa o farebnú konzistenciu stará proces na báze technológie ColorSync.

Final Cut Pro X obsahuje tiež výkonné nástroje na editovanie zvuku a korekciu farieb a je doprevádzaný dvomi aplikáciami - Motion 5 a Compressor 4.

Cena a dostupnosť.
Final Cut Pro X je od dnes dostupný na Mac App Store za 239,99 €. Motion 5 a Compressor 4 je dostupný tamtiež každý za 39,99 €. Plné systémové požiadavky a viac informácií o Final Cut Pro X nájdete na www.apple.com/finalcutpro.

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.