Späť

Apple aktualizoval počítače iMac

Courtesy of Apple

CUPERTINO, California—3. mája 2011—Apple dnes aktualizoval rad stolných počitačov typu všetko v jednom iMac novými štvorjadrovými procesormi, výkonnou grafikou, vysokorýchlostnou vstupno-výstupnou technológiou Thunderbolt a novou kamerou FaceTime HD. Ceny nových počítačov iMac začínajú od 1 149 € s DPH a nový iMac je až do 70 percent rýchlejší a grafika poskytuje až trojnásobný výkon oproti predchádzajúcej generácii.*

“Naši zákazníci milujú hliníkové šasi iMaca, nádherný displej a dizajn all-in-one," povedal Philip Schiller - viceprezident firmy Apple pre Worldwide Product Marketing. “So štvorjadrovými procesormi ďalšej generácie, výkonnou novou grafikou, technológiou Thunderbolt a kamerou FaceTime HD sme spravili najlepší desktop ešte lepším."

Nový iMac má štvorjadrové procesory Intel Core i5 s možnosťou zákazníckej voľby Core i7 procesorov až do 3,4 GHz. Tieto nové procesory obsahujú integrovaný radič pamäte, ktorý zabezpečuje veľmi rýchlu odozvu a majú tiež výkonný media engine, ktorý zabezpečuje vysoko výkonné kódovanie a dekódovanie videa. Vďaka novej grafike AMD Radeon HD má nový iMac najvýkonnejšiu grafiku, aká bola kedy osadená do stolného počítača typu all-in-one.

iMac je prvý stolný počítač na trhu, ktorý obsahuje prelomovú vstupnp-výstupnú technológiu Thunderbolt. 21,5-palcový model iMaca má jeden port Thunderbolt, zatiaľčo 27-palcový ich má až dva pre ešte väčšiu možnosť rozšírenia. Túto technológiu, ktorá poskytuje rozšírenie doposiaľ nemožné na počítači typu all-in-one vyvinula firma Intel v spolupráci s Apple. S dvomi obojsmernými kanálmi s prenosovými rýchlosťami až do 10 Gb/s na každý poskytuje Thunderbolt PCI Express priamo externým perifériám, akými sú RAID polia a môže podporovať pomocou adaptérov zariadenia USB, FireWire a Gigabitové Ethernet siete. Thunderbolt tiež podporuje DisplayPort pre displeje s vysokým rozlíšením a spolupracuje s existujúcimi adptérmi pre HDMI, DVI a VGA displeje. Technológia Thunderbolt je voľne dostupná pre implementáciu a očakáva sa, že sa stane široko prijatou ako nový štandard pre vysoko výkonný vstup-výstup.

iMac obsahuje zabudovanú kameru FaceTime HD inovatívny softvér FaceTime od firmy Apple, ktorý zabezpečuje brilantný širokouhlý obraz počas videohovoru, ktorý si môže užívať celá rodina. Nová kamera podporuje HD video hovory s iPadom 2, iPhonom 4, súčasnou verziou iPodu touch a inými počítačmi Mac s procesorom Intel. iMac má naďalej svoj jedinečný dizajn z hliníka a skla, úžasný displej s vysokým rozlíšením a LED podsvietením s technológiou IPS, slot na SD kartu a dodáva sa s inovatívnou Magic Mouse alebo Magic Trackpadom.

Pokračujúc v svojej zodpovednosti k životnému prostrediu je desktopový rad počítačov Apple lídrom v zelenom dizajne. iMac spĺňa tie prísne požiadavky Energy Star 5.2 a má rating EPEAT Gold. Displeje iMaca neobsahujú ortuť ani arzén. Komponenty počítača iMac neobsahujú komponenty a káble s PVC a neobsahujú tiež požiarne retardanty s obsahom brómu. iMacy obsahujú vysoko recyklovateľné materiály a vyznačujú sa efektívnym systémom použitia materiálov a balenia.

Každý Mac sa dodáva s Mac OS X Snow Leopard - najvyspelejším operačným systémom na svete a inovatívnym balíkom iLife pre tvorbu a zdieľanie úžasných fotografií, filmov a hudby. Snow Leopard je založený na viac ako dekáde inovácií a obsahuje Mac App Store, pomocou ktorého je možné ľahko vyhľadať skvelé nové aplikácie pre Mac. iLife ’11 obsahuje iPhoto, iMovie a GarageBand.

Cena a dostupnosť.

Nové počítače iMac budú u nás dostupné prostredníctvom autorizovaných predajcov. 21,5 palcový model v 2 konfiguráciách: jednej s procesorom Intel Core i5 so štyrmi jadrami a kmitočtom 2,5 GHz, grafikou AMD Radeon HD 6750M a 500 GB pevným diskom. Cena tejto konfigurácie je vo väčšine krajím EU 1 149 € s DPH. Druhá 21,5 palcová konfigurácia obsahuje procesor Intel Core i5 so štyrmi jadrami o frekvencii 2,7 GHz, grafiku AMD Radeon HD 6770M a 1 TB HD a jej cena v krajinách EU je 1 449 € s DPH. Nový 27 palcový iMac sa tiež vyrába v 2 konfirguráciách a to prvá z nich so štvorjadrovým procesorom Intel Core i5 s taktom 2,7 GHz, AMD Radeon HD 6770M grafikou a diskom s kapacitou 1 TB. Jeho cena je 1 649 € s DPH. Výkonnejší model 27-palcového iMaca má štvorjadrový Intel Core i5 s frekvenciou 3,1 GHz, grafiku AMD Radeon HD 6970 a pevný disk 1 TB a stojí 1 899 € s DPH.

Na objednávku je možné tiež vyrobiť konfigurácie s výkonnejším procesorom Intel Core i7 do kmitočtu 3,4 GHz, dodatočnou kapacitou disku až do 2 TB, 256 GB SSD, prídavnou pamäťou DDR3.

*Testovanie bolo vykonané firmou Apple v apríli 2011 na predprodukčných konfiguráciách iMacov.

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.