Späť

Nový MacBook Air definuje ďalšiu generáciu notebookov

CUPERTINO, California—20. októbra 2010—Apple® dnes predstavil celkom nový MacBook Air® - prvý z budúcej generácie notebookov, kde je vymenený mechanický hard disk a optická mechanika za internetové služby a solid state drive (SSD) s flash pamäťou. Tieto notebooky sú:

  • rýchlejšie-SSD je až dvakrát rýchlejší ako hard drive
  • viac vydržia—sú eliminované mechanické pády disku
  • ľahšie a menšie—SSD sú až o 90 % menšie a ľahšie ako mechanické disky


Nový MacBook Air sa vyrába s 11 a 13-palcovou obrazovkou a váži 1,06 a 1.32 kg. Je to najľahší a najportabilnejší notebook od Apple. MacBook Air používa tú istú SSD technológiu ako iPad™, čím dosahuje okamžité odozvy a výdrž betérie až do 7 hodín a dokonca až do 30 dní pohotovostného režimu. Cena nových ešte dostupnejších MacBookov Air začína od 999 €.

“MacBook Air je prvým z novej generácie notebookov, ktoré opúšťajú mechanické rotujúce pamäťové médiá v prospech SSD," povedal Steve Jobs, CEO firmy Apple. "Vzali sme to, čo sme sa naučili pri iPade-solid state pamäť, okamžité zapnutie, ohromná výdrž batérie v pohotovostnom režime, miniaturizácia a ľahká konštrukcia a vytvorili sme nový MacBook Air. Svojim úžasnou odozvou a mobilitou zmení spôsob akým vnímame notebooky."

Nový MacBook Air má na najtenšom mieste hrúbku 0,3 cm a v najhrubšom mieste 1,7 cm a váži len 1,06 kg (11-palcový model) a 1,3 kg (13-palcový model). Podobne ako iPad, bol MacBook Air už navrhnutý tak, že bude používať výhradne flashovú pamäťovú jednotku. Flashová jednotka vyvinutá Apple na zakázku je o 90 % menšia a ľahšia ako bežný pevný disk v notebookoch, čo prisipieva k mobilnému a ľahkému dizajnu MacBooka Air. Flashová pamäťová jednotka tiež prispieva k rýchlemu prístupu k dátam a je tiež odolnejšia ako bežný hard disk v notebookoch.

MacBook Air má klávesnicu s plnou veľkosťou, ako aj sklený Multi-Touch™ trackpad, aký sa nachádza aj v MacBook® Pro. Zabudovaná kamera FaceTime®, mikrofón a stereo reproduktory sú perfektné na video hovory s iPhone® 4, iPod touch®** a inými Macmi

Flashová pamäťová jednotka v kombinácii s energeticky efektívnym procesorom Intel Core 2 Duo a grafikou NVIDIA GeForce 320M poskytuje idálnu rovnováhu mobility, výdrže batérie a výkonu. MacBook Air obsahuje 11,6-palcový alebo 13,3- palcový LED podsvietený displej a Mini DisplayPort na pripojenie k 27-palcovému Apple LED Cinema Displayu, projektoru alebo HD TV. Ultra rýchla Wi-Fi karta 802.11n umožňuje sťahovanie hudby alebo filmov z iTunes®, zálohovanie dát na Time Capsule® a ukladanie či zdieľanie dát pomocou MobileMe℠ a iDisk®. MacBook Air obsahuje Bluetooth 2.1+EDR a dva USB porty. 13-palcový MacBook Air obsahuje tiež SD slot na karty.

Každý Mac sa dodáva s Mac OS® X Snow Leopard® a inovatívnou programovou suitov firmy Apple iLife®, pomocou ktorej sa vytvárajú, a zdieľajú skvelé fotografie, filmy a hudba. Nový iLife’11 obsahuje iPhoto® s full screen náhľadmi na prehliadanie, editovanie a zdieľanie fotografií; iMovie® s jednoducho použiteľnými nástrojmi na zmenu domáceho videa na zábavné filmové trailery; GarageBand® s novými spôsobmi ako zdokonaliť vašu interpretáciu a tvorbu perfektne znejúcich songov.

Cena a dostupnosť
11 a 13-palcový MacBook Air bude dostupný cez autorizovaných predajcov Apple. 11-palcový MacBook Air s procesorom s kmitočnotm 1,4 GHz s 2 GB pamäte a 64 GB flashovou jednotkou sa bude predávať za 999 € so 128 GB za 1 149 €. MacBook Air s procesorom 1,86 GHz a uhlopriečkou 13 palcov a 128 GB flashovou pamäťou sa bude predávať za 1 299 € a model s 256 GB fashovou jednotkou za 1 599 €.

**potrebný je iOS 4.1.

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!