Späť

Apple uvádza nový iPod touch

SAN FRANCISCO – 1. septembra 2010 – Spoločnosť Apple® dnes predstavila nový iPod touch® nabitý skvelými novými funkciami, ako sú displej Retina, videohovory FaceTime®, nahrávanie videa v HD kvalite, čip Apple A4, trojosový gyroskop, systém iOS 4.1 a aplikácia Game Center – to všetko v doposiaľ najtenšom a najľahšom zariadení iPod touch. Nový iPod touch poskytuje až 40 hodín prehrávania hudby a sedem hodín prehrávania videa na jedno nabitie batérie.*

„Do nového zariadenia iPod touch sme vložili našu najpokročilejšiu technológiu,“ hovorí Steve Jobs - CEO firmy Apple. „Či počúvate hudbu, hráte hry, uskutočňujete videohovory FaceTime, surfujete na webe, nahrávate video v HD kvalite alebo sledujete TV programy a filmy, nový iPod touch s displejom Retina, čipom A4 a trojosovým gyroskopom vám poskytne viac zábavy než kedykoľvek predtým.“

Úžasný displej Retina od spoločnosti Apple dodáva všetkému v zariadení iPod touch ešte neuveriteľnejší nádych – pri hraní hier, sledovaní videa, surfovaní na webe či prezeraní fotografií. Displej Retina má rozlíšenie 960 x 640 pixelov, čo znamená štyrikrát vyšší počet ako doposiaľ. Výsledné rozlíšenie 326 pixelov na jeden palec je také vysoké, že pri normálnej vzdialenosti zariadenia iPod touch nedokáže ľudské oko rozlíšiť jednotlivé body, takže text, obrázky a video sú ostrejšie, hladšie a realistickejšie.

iPod touch s mikrofónom a novou kamerou na prednej strane umožňuje používateľom uskutočňovať videohovory FaceTime prostredníctvom siete Wi-Fi. Vďaka novej aplikácii FaceTime v zariadení iPod touch môžu používatelia jediným dotykom zavolať inému používateľovi zariadenia iPod touch z novej série alebo z iPhone® 4** a vidieť, čo ich priatelia plánujú, zdieľať významné chvíle, ako napríklad prvý deň v škole, či dokonca prepnúť zobrazenie na zadnú kameru a ukázať druhým, na čo sa práve pozerajú.

Kamera na zadnej strane zariadenia iPod touch je ideálna na nahrávanie videa vo formáte HD. Používatelia môžu jednoducho nahrať video v rozlížení HD všade, kde sa práve nachádzajú, a zdieľať ho prostredníctvom e-mailu, služby MobileMealebo lokality YouTube. Aplikácia iMovie® umožňuje kombinovať filmové klipy, pridávať dynamické prechody a motívy či vkladať fotografie a hudbu priamo v zariadení iPod touch. Používatelia si môžu túto aplikáciu zakúpiť a prevziať z App Store priamo v zariadení iPod touch.

Čip A4 od spoločnosti Apple poskytuje používateľom zariadenia iPod touch výnimočný procesorový a grafický výkon a dlhú výdrž batérie. Vďaka tomuto pozoruhodne rýchlemu a energeticky úspornému čipu v kombinácii s displejom Retina a trojosovým gyroskopom dosahujú hry v zariadení iPod touch najvyššiu úroveň spomedzi všetkých mobilných zariadení.

iPod touch je najpopulárnejší prenosný prehrávač hier na svete. iPod touch odteraz obsahuje aj aplikáciu Game Center, prostredníctvom ktorej môžu používatelia pozvať priateľov a hrať hru s nimi, alebo môžu vybrať automatické priradenie k novým súperom. Aplikácia Game Center umožňuje používateľom zariadenia iPod touch zverejniť ich skóre a dosiahnuté výsledky v tabuľkách, ako aj objaviť nové hry, ktoré hrajú ich priatelia. iPod touch poskytuje prístup

k predajni App Store, ktorá ponúka najväčší katalóg aplikácií na svete obsahujúci viac ako 250 000 aplikácií, medzi nimi viac ako 65 000 hier a aplikácií určených na zábavu, z ktorých si môžete vybrať.

Milovníci hudby a zábavy sa teraz môžu jednoducho pripojiť k sieti iTunes® Ping priamo z nového zariadenia iPod touch. Sieť iTunes Ping umožňuje sledovať obľúbených interpretov alebo priateľov a dozvedieť sa, akú hudbu počúvajú, sťahujú alebo o nej diskutujú. Používatelia zariadenia iPod touch majú tiež na dosah celú predajňu iTunes Store®, ktorá poskytuje okamžitý prístup

k najväčšiemu katalógu hudby, TV programov a filmov na svete.

Nový iPod touch sa dodáva so systémom iOS 4.1, najnovšou verziou najpokročilejšieho mobilného operačného systému na svete. Systém iOS 4.1 podporuje nové funkcie, ako sú videohovory FaceTime, multitasking, priečinky či aplikácia Game Center.

iPod je skupina najpopulárnejších prehrávačov digitálnej hudby na svete, ktorých sa doposiaľ predalo viac ako štvrť miliardy. V kolekcii prináša spoločnosť Apple celkom nový iPod shuffle®, úžasný iPod nano® s technológiou Multi-TouchT, fantastický iPod touch s displejom Retina, čipom Apple A4, funkciou FaceTime, nahrávaním videa v kvalite HD a aplikáciou Game Center, a napokon iPod classic® v modeli s kapacitou 160 GB.

Cena a dostupnosť sú uvedené na www.swp.sk v kategórii iPod. iPod touch vyžaduje Mac® s portom USB 2.0, systémom Mac OS® X v10.5.8 alebo novším a aplikáciou iTunes 10 alebo novšou; alebo počítač Windows PC s portom USB 2.0, systémom Windows Vista, Windows XP Home alebo Professional (Service Pack 3) alebo novším a aplikáciou iTunes 10 alebo novšou. Používatelia, ktorí vlastnia iPod touch druhej alebo tretej generácie, môžu od 8. septembra bezplatne aktualizovať svoj softvér na verziu iOS 4.1, aby mohli využívať nové funkcie vrátane aplikácie Game Center. Dostupnosť videa sa v jednotlivých krajinách líši.

* Životnosť batérie a počet nabíjacích cyklov sa líšia v závislosti od použitia a nastavení. Ďalšie informácie nájdete na stránke www.apple.com/uk/batteries.

** Požaduje sa systém iOS 4.1.

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!