Späť

Firma Apple aktualizovala Final Cut Studio viac ako 100 novými vlastnosťami

CUPERTINO, California, 23. júla 2009 firma Apple® predstavila významnú aktualizáciu Final Cut Studio®. Aktualizácia obsahuje nové verzie Final Cut Pro®, Motion, Soundrack® Pro, Color, Compressor a s viac ako 100 novými vlastnosťami. Final Cut Studio obsahuje Final Cut Pro 7, ktorý rozširuje rodinu kodekov o ProRes Easy Export pre výtup v rôznych formátoch na jedno kliknutie a iChat Theater podporujúci spoluprácu v reálnom čase. Motion 4 vás prekvapí nástrojmi ako sú 3D tiene, odrazy, hĺbka ostrosti a vizuálne efekty. Final Cut Studio nezabúda ani na audio a preto je jeho obsahom aj Soundtrack Pro 3 zameraný na nástroje pre viacstopové audio a efektívnejšiu post produkciu. Ak by ste namietali, že video bez dobrých nastavení farieb nie je pre vás, tak sa zoznámte s daľším členom tohto úžasného softvéru Color 1.5, s ktorým máte podporu pre plné rozlíšenie farieb a jednoduchú integráciu. Final Cut Studio nezabúda ani na jednoduché exportovanie s možnosťami prispôsobenia cez Compressor 3.5.

Nová verzia ProRes kodekov podporujúca prakticky všetky workflow s ProRes Proxy navyše, pre offline a mobilnú editáciu pri nízkej šírke pásma spolu s ProRes LT pre všeobecné účely strihu a ProRes 4444 pre strih a vizuálne efekty v najvyššej kvalite, je len začiatok úžasných zmien vo Final Cut Studio. Easy Export umožňuje užívateľom nerušene pracovať na projektoch, pričom sa na pozadí vykonáva kódovanie. Následne môžete záznam eportovať na YouTube, Mobile ™, iPhone ™, iPod ®, Apple ® TV, DVD alebo Blu-ray. Ak máte priateľov v rôznych častiach sveta, tak iChat Theater poteší aj ich, pretože vďaka nemu môžete v reálnom čase zdieľať záznam aj keď nemajú Final Cut Pro. Ostatné nástroje sú napríklad pre zmenu rýchlosti klipu, alpha prechody na vytvorenie dramatických efektov a AVC-Intra podporou pre posledné verzie vysokokvalitných kamier Panasonic.

Motion 4 rozširuje Final Cut Studio o časť pre jednoduché použitie animačných nástrojov, takže editor videa môže vytvárať všetko od základných titulov až po strhujúcu grafiku pohybu. 3D kompozícia je rýchlejšia ako kedykoľvek predtým len vďaka novým funkciám, ktoré umožňujú vložiť realistické tiene, svetelné body, alebo akýkoľvek tvar, rovinu alebo namaľovať reflexné plochy. Konečne je tu možnosť lepšie prispôsobiť hĺbku pola v 3D plátne jedného objektu alebo vytvoriť pomocou rôznych predmetov vzostupný efekt.

Sountrack Pro 3 pridáva nové výkonné editačné nástroje pre audio, vrátane Voice Level Match, ktorý vytiahne obsah vokálov z jedného klipu a aplikuje ho na druhý bez toho, aby zmenil akúkoľvek inú časť audio obsahu. Zdokonalený súbor Editor obsahuje nové nástroje pre sofistikovanejšie úpravy a jemnejšie ladenie hlasitosti podľa frekvencie zvuku ako je šuchot papiera, buchnutie po stole, bez toho aby to ovplyvnilo daľšiu časť záznamu. Nový Advanced Time Stretch komprimuje zvuk s neuveriteľnou presnosťou pomocou troch algoritmov od Apple alebo iných algoritmov od ostatných výrobcov.

Color 1.5 teraz pracuje s väčším rozsahom sekvencií a efektov z Final Cut Pro. Nové 4K pracuje veľmi prirodzene so získanými súbormi z kamier a odstraňuje efekt červených očí, alebo dokáže urobiť výstup priamo na ProRes pre HD alebo DPX pre film. Rozšírená podpora pre nové formáty, obsahuje vysokokvalitné AVC-Intra, XDCAM 422 a ProRes 4444 pre triedenie s maximálnou hodnotou informácie o farbe.

Compressor 3.5 je nevyhnutný pre kódovanie a ukladanie súborov do rôznych formátov s automatickým detekovaním QuickTime® nastavení, a vytvorenie Easy Export šablóny či odkazu v tvare "kvapôčky" na ploche, ktorá automatizuje špecifické nastavenia Compressoru 3.5. Následne môžete záznam exportovať na YouTube, Mobile™, iPhone™, iPod®, Apple® TV, DVD alebo Blu-ray.

Firma Apple® tiež predstavila Final Cut Server 1.5, ktorý obsahuje výkonné funkcie ako je editácia v offline s ProRes Proxy, organizovanie hierarchie v médiách, spravovanie obrazových sekvencií pre grafiku a efekty workflow. Final Cut Server teraz zahŕňa neobmedzený počet licencií na klienta.

Final Cut Studio aj Final Cut Server 1.5 si budete môcť zakúpiť v našej predajni SWP - Apple Premium Reseller v Poluse na prizemi a tiež ho môžete objednať na našom internetovom obchode www.swp.sk. Cena Final Cut Studio je 999,- € s DPH a cena Final Cut Servera je 999,- € s DPH. Predávať sa budú aj upgrady týchto dvoch produktov a ich cena bude 299,- € s DPH.


Image courtesy of Apple

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.