Späť

Apple aktualizoval iMac

Courtesy of Apple

Cupertino, California - 27. júla 2010. Spoločnosť Apple dnes aktualizovala svoj rad all-in-one stolných počítačov iMac®, ktoré sú všeobecne oceňované ako najlepšie desktop počítače. Novinkou sú hlavne najnovšie procesory Intel Core i3, Core i5 a Core i7 a nové výkonné grafické karty. V ponuke nájdeme najrýchlejšie dual-core procesory s rýchlosťou až 3,6 GHz, quad-core s výkonom až 2,93 GHz či výkonnú grafickú kartu ATI Radeon HD 5750. Zároveň bola uvedená aj novinka pod názvom Magic Trackpad. Magic Trackpad je vyhotovený z hladkého skla s hliníkovým dizajnom ponúka rovnaké intuitívne multi-touch ovládanie, na aké sme boli zvyknutí na prenosných počítačoch Apple.

,,Zobrali sme najlepší all-in-one na svete a urobili ho ešte lepším,” povedal Philip Schiller, Apple senior viceprezident pre marketing produktov. ,,S najnovšími procesormi, vysoko výkonnými grafickými kartami a hliníkovo-skleným dizajnom si zákazníci tento počítač hneď zamilujú.”

Dual-core Intel Core i3, Core i5 a quad-core Core i5 a i7 nastavili nové meradlo pre výkon iMacu. Procesory obsahujú integrovaný radič pre priamy prístup do systémovej pamäte čo umožňuje plné využitie 1333 MHz pamätí. ATI Radeon HD procesory zabezpečujú ten najlepší výkon pre najnáročnejšie 3D hry, grafický softvér či technické aplikácie. Displej iMacu s technológiou IPS ponúka brilantný obraz s pozorovacím uhlom 178 stupňov. Integrovaná čítačka SD kariet teraz podporuje formát kariet SDXC čo umožňuje používanie najnovších veľkokapacitných kariet. Zákazníci ktorí si zvolia tento počítač majú možnosť si pri kúpe objednať 256GB SSD disk s podporou prenosu dát až 215 MB/s.

Apple aj v prípade tohto modelu pokračuje vo výrobe počítačov neškodných pre životné prostredie. iMac spĺňa prísne požiadavky Energy Star a dosahuje 5,0 EPEAT Gold status. iMac používa LED-podsvietené displeje, ktoré sú vyrábané bez ortuti a arzénu. iMac takisto neobsahuje žiadne spomaľovače horenia a využité sú vysokorecyklovateľné materiály.

Štandardnou súčasťou balenia je myš Magic Mouse, bezdrôtová klávesnica, operačný systém Mac OS X Snow Leopard a multimediálny programový balík iLife’09.

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!