Späť

Apple predstavil iPhone 4

Courtesy of Apple

San Francisco - 7. júna 2010 - Apple® dnes predstavil nový iPhone® 4 s vlastnosťami ako je FaceTime, ktorý robí video telefonovanie skutočnosťou a novým displejom Retina, ktorý je displejom s najväčším rozlíšením aký bol kedy zabudovaný do telefónu a ktorého výsledkom je super čistý text, obraz a video. iPhone 4 má tiež 5 megapixelový fotoaparát s LED bleskom, nahrávanie HD videa, procesor A4 od Apple, 3-osý gyroskop a o 40 % dlhšiu výdrž batérie (hovor). Jeho nový dizajn zo skla a nehrdzavejúcej ocele ho robí najtenším smartphonom na svete. iPhone 4 sa dodáva s iOS 4 - najnovšou verziou najvyspelejšieho mobilného operačného systému, ktorý obsahuje viac ako 100 nových vlastností a 1 500 API pre vývojárov. iOS 4 podporuje multitasking, zložky, vyspelý Mail, má väčšiu podporu pre podnikové aplikácie a novú platformu firmy Apple pre mobilnú reklamu - iAd. iPhone 4 bude dostupný v USA, UK, Francúzsku, Nemecku a Japonsku 24. júna.

"iPhone 4 je najväčší skok od uvedenia pôvodného iPhonu", povedal šéf spoločnosti Apple Steve Jobs. "Video telefonovanie FaceTime určuje nový štandard pre mobilnú komunikáciu a náš nový Retina display je displej s najväčším rozlíšením aký bol kedy použitý v telefóne. Text na ňom vyzerá ako na precízne vytlačenej strane. Cele desaťročia sme snívali o týchto dvoch prelomoch."

FaceTime je tak mobilný ako váš telefón. Môžete vidieť vašich blízkych a priateľov hocikde, kde je wi-fi. Použiť FaceTime je jednoduché rovnako ako uskutočniť bežný telefonát a nie je k tomu potrebné žiadne nastavovanie. Pomocou ťuknutia je možné okamžité prepnutie na zadnú kameru ak chcete ukázať ostatným, čo vidíte.

Ohromný Retina (retina = sietnica oka) display s uhlopriečkou 3,5 palca má rozlíšenie 960 x 640 bodov, čo je štvornásobok počtu bodov ako má iPhone 3GS a 78 % počtu bod iPadu. Výsledných 326 bodov na palec je tak husto vedľa seba, že ľudské oko nie je schopné rozlíšiť samostatné body keď sa na iPhone pozerá zo normálnej vzdialenosti. Vďaka tomuto vyzerá text, obrázky a video ostrejšie, hladšie a realistickejšie ako kedykoľvek doposiaľ na elektronickom displeji.

iPhone 4 je najtenší smartphone na trhu. Má hrúbku 9,3 milimetra a celkom nový dizajn a zabudovanú kvalitu, akú neposkytuje žiadne iné mobilné zariadenie. Predná a zadná časť je vyrobená zo špeciálneho hliníkovo-kremičitého skla chemicky spevneného tak, aby bolo 30 krát tvrdšie ako plast, odolnejšie proti škriabancom a trvácnejšie ako doposiaľ. Predné a zadné sklo má olejovzdornú vrchnú vrstvu, ktorá pomáha udržiavať sklo čisté. Zvyšok povrchu iPhonu tvorí obopnutie zo špeciálne upravenej zliatiny ocele, ktorá je 5 krát tuhšia ako bežná ocel.

iPhone 4 má nový fotoaparát s rozlíšením 5 megapixelov a päťnásobným digitálnym zoomom, senzorom podsvieteným zozadu a zabudovaným LED bleskom, ktorý umožňuje fotenie aj v zlých svetelných podmienkach. iPhone 4 umožňuje nahrávanie a editovanie digitálneho videa v HD kvalite a populárna vlastnosť klopnutia na zaostrenie teraz funguje aj počas záznamu videa. LED belsk sa dá používať pre fotografovanie aj filmovanie. Nová aplikácia iMovie® pre iPhone umožňuje kombinovať filmové klipy, pridávať dynamické prechody a témy a vkladať fotky a hudbu. Dá sa kúpiť na App Store priamo z iPhonu.

iPhone 4 je najlepšie mobilné zariadenie na hry a zábavu s prístupom k desiatkam tisícom hier a zábavných aplikácií na revolučnom App Store. Každý iPhone 4 má zabudovaný revolučný 3-osý gyroskop, ktorý pri kombinácii s akcelerometrom poskytuje 6-osé snímanie pohybu ako je hore a dole, zo strany na stranu, dopredu a dozadu, hodenie a gúľanie, čo ho robí perfektným na hry. Vývojári môžu využiť gyroskop vďaka novým CoreMotion API a vytvoriť tak hry a iné aplikácie, ktoré pôjdu ďaleko za možnosti iných mobilných zariadení.

iPhone 4 sa dodáva s iOS 4 - najnovšou verziou najvyspelejšie operačného systému pre mobilné zariadenia. S vyše stovkou nových vlastností obsahuje iOS 4 multitasking, zložky, pokročilý Mail, väčšiu podporu podnikových aplikácií a novú platformu firmy Apple pre mobilnú reklamu - iAd. Vďaka multitaksingu môžu teraz užívatelia okamžite prepínať medzi ľubovoľnými aplikáciami. Vďaka zložkám môžu jednoduchšie organizovať svoje aplikácie do kolekcií jednoduchým posunutím jednej aplikácie na vrch druhej. Automaticky sa vytvorí zložka, ktorá je pomenované podľa kategórie zvolenej aplikácie. Užívatelia môžu toto meno meniť kedykoľvek. Navyše môžu tiež užívatelia personalizovať svoje lock a home obrazovky pomocou množstva dodaných tapiet alebo ktorejkoľvek zo svojich fotografií na iPhone.

Nová aplikácia iBooks®, ktorá obsahuje iBookstore bude dostupná ako bezplatný download z App Store. iBooks bude synchronizovať aktuálne miesto v knihe spolu s inými záložkami, zvýrazneniami a poznámkami, ktoré užívateľ vytvoril na ktorejkoľvek kôpii tej istej knihy, ktorú číta na iPade, iPhone a iPode touch®. Užívatelia iBooks môžu teraz tiž čítať súbory PDF priamo v programe iBooks. V iBookstore je teraz dostupných viac ako 60 000 kníh a užívatelia stiahli viac ako 5 miliónov kníh za prvé dva mesiace.

Viac ako 5 miliárd aplikácií bolo stiahnutých z App Storu a viac ako 225 000 aplikácií je dostupných užívateľom v 90 krajinách. Takmer 100 miliónov užívateľov iPhonu a iPodu touch na celom svete si môže vybrať z úžasného rozsahu aplikácií v 20 kategóriách vrátane hier, biznisu, správ, športu, zdravia, encyklopédií a cestovania.

iPhone 4 poskytuje 7 hodín telefonovania v sietiach 3G, do 10 hodín pozeraniu internetu na wi-fi a 6 hodín na 3G a do 10 hodín pozerania videa a do 40 hodín počúvania audia. iPhone 4 používa nový čip A4 od Apple, aký je použitý aj v iPade a ktorý poskytuje výnimočný procesorový a grafický výkon a dlhú výdrž batérie. iPhone 4 má aj druhý mikrofón a vyspelý softvér na potlačenie nežiadúceho šumu pozadia, čo vylepšuje kvalitu telefonátu z hlučných miest. iPhone 4 poskytuje tiež 802.11n Wi-Fi sieť a štvorpásmový HSUPA štandard so schopnosťou 7,2 Mbit/s downlinku a 5,8 Mbit/s uplinku.

iPhone sa dodáva v čiernom alebo bielom vyhotovení s kapacitami 16 alebo 32 GB. iPhone 4 bude dostupný v USA, Francúzsku, Nmcku, Japonsku a UK 24. júna 2010

21. júna bude tiež odstupný iOS 4 ako bezplatný update cez iTunes® 9.2 aleb novší pre užívateľov iPhonu a iPodu touch.

iPhone 4 pôjde do konca septembra do 88 krajín. iPhone 4 bude dostupný do konca júla v Austrálii, Rakúsku, Belgicku, Kanade, Dánsku, Fínsku, Hong Kongu, Írsku, Taliansku, Luxembursku, Holandsku, Nórsku, Novom Zélande, Singapure, Južnej Kórei, Španielsku, Švédsku a Švajčiarsku.

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!