Späť

Apple aktualizoval MacBook Pro

CUPERTINO, California—13. apríla 2010—Apple® dnes aktualizoval rad produktov MacBook Pro rýchlejšími procesormi, výkonnejšou grafikou NVIDIA a batériou s ešte väčšou výdržou. Populárny 13-palcový MacBook Pro teraz obsahuje nový grafický procesor NVIDIA GeForce 320M, ktorý by mal byť až o 80 % rýchlejší. V MacBook Pro 13 je teraz nová zabudovaná batéria, ktorá vydrží až do 10 hodín. Nové modely MacBook Pro 15 a MacBook Pro 17 obsahujú procesory Core i5 a i7 a novú technológiu na automatické prepínanie grafiky, ktorá prepína medzi výkonnou grafikou NVIDIA GeForce GT 330M a energeticky úsporným grafickým procesorom Intel HD.

“Nový MacBook Pro je pokrokový znútra a je ohromný aj zvonku", povedal Philip Schiller - senior vice prezident Apple pre Worldwide Product Marketing. "S novými procesormi, skvelou grafikou a výdržou batérie až o 3 hodiny dlhšou poskytuje nový MacBook Pro výkon a efektívnosť."

Všetky modely MacBook Pro 13 obsahujú teraz rýchlejšie procesory Intel Core 2 Duo, 4 GB RAM, zabudovanú 10-hodinovú batériu a nový grafický procesor NVIDIA GeForce 320M. So svojimi 48 procesorovými jadrami je GeForce 320M najrýchlejším integrovaným grafickým procesorom na trhu, ktorý je ideálny pre graficky náročné aplikácie alebo vysoko výkonné hry. MacBook Pro 13 je dostupný v 2 konfiguráciách - jednou s procesorom 2,4 GHz Intel Core 2 Duo a 250 GB pevným diskom a jednou s procesorom 2,66 GHz Intel Core 2 Duo a 320 GB pevným diskom.

Nové modely MacBook Pro 15 a 17 sú až o 50 percent rýchlejšie ako predchádzajúce systémy. Procesory Intel Core i5 a i7 využívajú špičkovú 32 nanometrovú technológiu firmy Intel a sú integrované s radičom pamäti a Level 3 cache, čím je zabezpečený rýchlejší prístup do systémovej pamäte. Technológia hyper-threading zlepšuje priepustnosť dát.

Všetky 15 a 17 palcové modely obsahujú dva grafické procesory - nový NVIDIA GeForce GT 330M pre špičkový výkon a Intel HD Graphics pre energetický efektívnu prevádzku. GeForce GT 330M je viac ako dvakrát rýchlejší ako GeForce 320M a poskytuje dostatok výkonu pre tie najnáročnejšie 3D hry, kreatívny softvér a technické aplikácie. Automatické prepínanie určuje, ktorý grafický procesor potrebuje aplikácia a okamžite podľa potreby prepína medzi procesormi tak, aby bol dosiahnutý špičkový výkon a dlhá výdž batérie. Nové konfigurácie MacBook Pro 15 a 17 vydržia na jedno nabitia 8 až 9 hodín.

Nový MacBook Pro 15 je dostupný v 3 konfiguráciách - s procesorom 2,4 GHz Intel Core i5, NVIDIA GeForce GT 330M a 320 GB HD, s procesorom 2,53 GHz Intel Core i5, NVIDIA GeForce GT 330M a 500 GB HD a 2,66 GHz Intel Core i7, NVIDIA GeForce GT 330M a 500 GB HD. Nový MacBook Pro 17 sa dodáva s procesorom Intel Core i5 2,53 GHz, NVIDIA GeFOrce GT 330M a 500 GB HD.

Sklený Multi-Touch™ trackpad teraz podporuje inerciálne scrollovanie ako intuitívny spôsob na scrollovanie cez veľké knižnice fotografií, dlhé dokumenty a web stránky. Všetky MacBooky Pro majú jasný širokouhlý displej s LED podsvietením a so širokým farebným gamutom. 17-palcový MacBook Pro má displej s rozlíšením 1920 x 1200 bodov a MacBook Pro 15 sa dá na zakázku objednať s displejom s rozlíšením 1680 x 1050. MacBook Pro sa dá na objednávku vybaviť tiež SSD jednotkami s kapacitami 128 GB, 256 GB a 512 GB.

Všetky počítače Mac sa dodávajú s vyspelým operačným systémom Mac OS® X Snow Leopard® a programovým balíkom iLife® určeným na správu fotografií, tvorbu filmov a tvorbu a výuku hudby. Snow Leopard stavia na desaťročí inovácie a úspechu Mac OS X so stovkami vylepšení, novými technológiami a zabudovanou podporou pre Microsoft Exchange. iLife obsahuje program iPhoto®, ktorý jednoducho organizuje a spravuje fotografie, iMovie® s novými vlastnosťami ako napríklad Precision Editor, video stabilazáciou a pokročilý drag and drop a Garage Band, ktorý uvádza celkom nový spôsob do výuku hry na klavír a gitaru.

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.