Späť

Apple začne s dodávkou Mac OS X Leopard 26. októbra

CUPERTINO, California—16, októbra 2007—firma Apple® dnes ohlásila, že Mac OS® X Leopard sa začne predávať v piatok 26. októbra o 18:00 v predajniach Apple, v online predajniach Apple a prostredníctvom autorizovaných predajcov Apple. Leopard obsahuje 300 nových vlastností a uvádza celkom nový desktop s funkciou Stacks, ktorá predstavuje nový spôsob, ako sa dostať z doku rýchlo k súborom. Inovovaný je i Finder, ktorý umožňuje užívateľom rýchlo prehľadávať a zdieľať súbory medzi viacerými Macmi, uvedená je prvý raz funkcia Quick Look - nový spôsob ako okamžite vidieť súbory bez otvárania aplikácie, ako aj Spaces - intuitívna nová vlastnosť na vytvorenie skupín aplikácií a okamžité prepínanie medzi nimi. Novou vlastnosťou systému je tiež Time Machine, ktorá predstavuje skvelý spôsob ako je možné bez námahy automaticky zálohovať všetko na Macu.

“Leopard, šiesta verzia Mac OS X, je najlepší upgrade, aký sme kedy vydali," povedal Steve Jobs, CEO firmy Apple. "A každý dostane 'Ultimatívnu' verziu, ktorá je plná všetkých týchto inovatívnych vlastností za jednotnú cenu $129.” (Pozn. prekl.: cena v EU s DPH je 129 Euro a za jej ekvivalent sa bude predavať i u nás.)

V Leoparde je aktualizovaný tiež program Mail, ktorý obsahuje viac ako 30 šablôn a layoutov, ktoré vyzerajú perfektne na Windows PC alebo Macu. Detektory dát automaticky nájdu telefónne čísla, adresy a udalosti, ktoré sa dajú potom jednoducho pridať do Address Booku a iCalu a užívatelia možu byť aktuálne informovaní pomocou najnovších správ a blog feedov dodaných priamo do poštových schránok so zabudovaným RSS prehliadačom.

Inovovaný je tiež iChat - najjednoduchší program na videokonferencie, ktorý ponúka bohatšie video chaty pomocou iChat Theater, ktorý umožňuje ukazovať fotografie, prezentácie, videá alebo súbory v rámci video konferencie. iChat umožňuje tiež zdieľanie obrazovky, čo ponúka možnosť diaľkovo ovládať iný Mac. Pekné sú tiež efekty á la Photo Booth.

Iné nové vlastnosti sú:

  • vylepšená rodičovská kontrola,
  • kompletná verzia Boot Camp®, ktorý bol doposiaľ dostupný len v beta verzii. Boot Camp umožňuje natívne spúšťať Windows na Macoch s procesorom Intel,
  • Web Clip prináša všetko, čo užívateľ chce z web stránky do Dashboardu ako živý Widget,
  • nový Photo Booth s množstvom zaujímavých a zábavných efektov a backdropov, ktoré je možné použiť na statických a pohyblivých obrazoch;
  • prepracovanejší slovník so zabudovanou Wikipediou,
  • aktualizovaný iCal s viacužívateľským kalndárom založenom na novom štandarde CalDAV a 
  • aktualizovaná verzia Front Row, ktorá ešte viac zjednodušuje prehrávanie hudby a pozeranie filmov, fotografií, TV show na Macu s využitím ultra jednoduchého Apple diaľkového ovládania Apple Remote.


Cena a dostupnosť
Mac OS X verzia 10.5 Leopard bude dostupná od 26. októbra prostredníctvom autorizovaných predajcov Apple za odporúčanú cenu 129 Euro s DPH za jednoužívateľskú verziu. Predobjednať je možné už dnešným dňom (aj na našom www.swp.sk za 4 390 Sk s DPH). Mac OS X Leopard Family Pack je balíček pre jednu domácnosť do 5 užívateľov (nie pre firmy). Cena tejto verzie bude 199 Euro s DPH (na www.swp.sk 6 760 Sk). Štandardný ugrade balík Mac OS Up-To-Date bude dostupný za manipulačný poplatok zákazníkom, ktorí si zakúpili kvalifikovaný nový Mac počnúc 1. októbrom 2007 od autorizovaného predajcu Apple. Leopard vyžaduje minimálne 512 MB RAM a je navrhnutý pre procesory Intel, PowerPC G5 alebo G4 (867 MHz a viac).

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!