Späť

Apple aktualizoval Mac mini

Courtesy of Apple

CUPERTINO, California—20. júla 2011—Spoločnosť Apple® dnes aktualizovala Mac® mini procesormi Intel Core novej generácie, novou diskrétnou grafikou, vysokorýchlostnou vstupno-výstupnou technológiou Thunderbolt a operačným systémom Lion. Nová generácia Mac mini poskytuje až dvojnásobne vyšší výkon procesora a grafiky ako predchádzajúca, pričom si zachováva svoj úžasne kompaktný a efektívny dizajn na báze hliníka. V cene od 599 € je Mac mini dostupný prostredníctvom autorizovaných predajcov Apple.

“Mac mini ponúka rýchlosť a rozšíriteľnosť, vďaka čomu sa z neho stáva dokonalé riešenie na pracovný stôl, do obývačky aj do kancelárie,“ povedal Philip Schiller, senior viceprezident spoločnosti Apple pre celosvetový marketing produktov. „Vďaka rýchlejším procesorom, výkonnejšej grafike, technológii Thunderbolt a neuveriteľne kompaktnému dizajnu z hliníka je nový počítač Mac mini všestrannejší než kedykoľvek predtým."

So štvorcovým pôdorysom so šírkou strany len 19,7 cm a výškou 3,6 cm

si nový počítač Mac mini zachováva svoj kompaktný dizajn hliníkovej skrinky a zároveň ponúka ohromujúci výkon a účinné grafické funkcie. Je k dispozícii v troch rôznych konfiguráciách, a tak si zákazníci môžu vybrať počítače Mac mini s najnovšími dvojjadrovými procesormi Intel Core i5 alebo Intel Core i7, diskrétnymi grafickými procesormi AMD Radeon HD 6630M alebo so serverovou konfiguráciou, ktorá používa štvorjadrový procesor Intel Core i7. Počítač Mac mini, ktorý je navrhnutý tak, že neobsahuje optickú diskovú jednotku, dokáže získať prístup k optickým jednotkám na iných počítačoch PC a Mac a pracovať aj s optickou jednotkou MacBook Air® SuperDrive®. Možnosti v rámci konfigurácie na objednávku obsahujú pamäť s kapacitou až do 8 GB, rýchlejší pevný disk so 7 200 otáčkami za minútu a jednotku SSD s kapacitou 256 GB.

Mac mini sa teraz dodáva so vstupno-výstupným rozhraním Thunderbolt, ktoré prepožičiava Mac mini možnosti rozšírenia, aké doposiaľ užívatelia Mac mini nikdy nemali. Portom Thunderbolt sa Mac mini dokáže pripojiť k perifériám, ako sú napríklad vysoko výkonné zariadenia na ukladanie dát, diskové polia RAID alebo nový Apple Thunderbolt Display - ohromujúci 27-palcový širokouhlý displej IPS - skvelý doplnok na uskutočnenie videohovorv FaceTime® HD, surfovanie po webe a prezeranie filmov a fotografií.

Ultrarýchle pripojenie k sietiam Wi-Fi vám umožňuje bezdrôtovo preberať aplikácie z predajne Mac App Store, získavať hudbu a filmy z predajne iTunes®, zálohovať údaje do zariadenia Time Capsule® a zdieľať súbory pomocou funkcie AirDrop, ktorá zrýchľuje a zjednodušuje prenos súborov. Súčasťou Mac mini je aj rozhranie Bluetooth pre bezdrôtové periférne zariadenia a štyri porty USB na jednoduché pripojenie káblových a bezdrôtových zariadení, ktoré používate každý deň.

Nový počítač Mac mini zostáva energeticky najefektívnejším stolovým počítačom, spĺňa podmienky programu Energy Star 5.2 a získal hodnotenie EPEAT Gold. Hliníková skrinka Mac mini je vysoko recyklovateľná, komponenty a káble tohto počítača neobsahujú PVC, počítač neobsahuje žiadne spomaľovače horenia na báze brómu a jeho celkový dizajn, ako aj dizajn jeho balenia sa vyznačujú efektivitou z hľadiska použitia materiálov.

Každý nový Mac mini sa dodáva so systémom Mac OS X Lion, najnovším hlavným vydaním operačného systému Mac OS® X, najvyspelejšieho operačného systému na svete a s aplikáciami balíka iLife na vytváranie a zdieľanie skvelých fotografií, filmov a hudobných skladieb. Systém Lion prináša do počítača Mac viac ako 250 nových funkcií vrátane nových gest Multi-Touch®, systémovej podpory pre aplikácie so zobrazením na celú obrazovku, Mission Control na inovatívne zobrazovanie všetkých procesov prebiehajúcich v počítači Mac, Mac App Store - najvhodnejšieho miesta na vyhľadávanie a spoznávanie skvelého softvéru, aplikácie Launchpad ako nového umiestnenia pre všetky aplikácie a aplikácie Mail s úplne novým dizajnom.

Ceny a dostupnosť

Nový Mac mini je dostupný od 21. júla prostredníctvom autorizovaných predajcov Apple.

Počítač Mac mini s 2,3 GHz dvojjadrovým procesorom Intel Core i5 je k dispozícii s pamäťou 2 GB a pevným diskom s kapacitou 500 GB za 599 € s DPH. Možnosti rozšírenia sú 8 GB pamäte a 750 GB HD.

Mac mini s 2,5 GHz dvojjadrovým procesorom Intel Core i5 je k dispozícii so 4 GB RAM a s pevným diskom s kapacitou 500 GB za 799 € s DPH. Možnosť rozšírenia u tohto modelu je 2,7 GHz dvojjadrový procesor Core i7, pamäť s kapacitou až do 8 GB a pevný disk s kapacitou 750 GB s možnosťou pridania alebo nahradenia diskom SSD s kapacitou 256 GB.

Počítač Mac mini s 2 GHz štvorjadrovým procesorom Intel Core i7 je k dispozícii so systémom Lion Server, 4 GB pamäte a dvomi 500 GB pevnými diskami za 999 € s DPH. Možnosti rozšírenia zahŕňajú rozšírenie kapacity pamäte až na 8 GB, dva pevné disky s kapacitou 750 GB alebo až dva disky SSD s kapacitou 256 GB.

Pre dáta diskové periférie
a úložiská

Stolné, prenosné, sieťové a multimediálne disky, RAID polia, USB kľúčiky a príslušenstvo.

 

5% zľava pre študentov
a učiteľov

Pre všetkých študentov, učiteľov a školy prinášame zvýhodnený nákup produktov Apple.

 

3% zľava pre verných zákazníkov

Vážime si naších verných zákazníkov a preto im ponúkame 3% zľavu na ďalší nákup!